Правозахисник, громадський діяч Богдан Цімейко: В Українського народу є всі правові та економічні підстави жити вже завтра у добробуті та щасті, а органи влади Держави Україна зобов’язані забезпечити та впорядкувати цей процес в максимально стислі строки.

Голова Громадської організації «Захист Українського Народу» та «Асоціації захисту прав вкладників і кредиторів», правозахисник Б.А. Цімейко розповів про свою програму дій по економічному розвитку України через невідкладну зміну та впорядкування роботи банківської системи України, яка за допомогою механізму внутрішньої державної позики, може працювати не на збагачення лихварів – банкстерів (банкірів), а на стрімку розбудову народного господарства України, підняття економіки, забезпечення добробуту та щастя кожної української родини.

– Що таке Гроші в сучасному житті України та українців, яка їх роль, як, скажімо, еквівалента енергії ?

– Гроші, економіка, добробут кожної української родини – це основна тема нашого життя, яку ми підіймаємо сьогодні. Стержнем(фалосом) для об’єднання усіх не байдужих активістів-українців повинна бути не фізична особистість, навіть, скажімо Я, якого друзі жартома називають «Великий Ц.Б.»(це мої ініціали по Ф.І.П.), а має бути саме ТЕМА Гроші, як еквівалент буття, добробуту, економічного розвитку і процвітання України. Зараз у нас Гроші – це на сам перед банківська система України. Насправді Гроші це – одне, а банківська система – це інше. Гроші- це рушійна сила, яка існувала десятки тисяч років тому, коли банків ще не було. Справа у тому, що лихварство, яке сьогодні є основою сучасної української банківської системи тисячу років засуджувалось усіма релігіями світу та їхніми сакральними текстами. Засуджувалось лихварство й Новим Заповітом та пізнішими християнськими догматами, вченням отців церкви, зокрема Св. Іоан Златоуст писав: :“Нічого, нічого немає ганебнішого та жорстокішого, як брати лихву тут на землі. Насправді лихвар збагачується за рахунок чужих бід, нещастя, іншого перетворює собі у прибуток, вимагає плату за своє чоловіколюбство, і, якби боячись видатися немилосердним, під виглядом чоловіколюбства , копає глибшу яму…”

Каноном 17-й Нікейського Собору (325р.) гласить: «Багато осіб, що належать до клиру, через огидну жадобу збагачення забули Святе Письмо, де говориться: «він не дасть своїх грошей для лихварства» Святий і Великий Собор ухвалює, що коли й після цієї ухвали виявиться, що хтось братиме відсотки від позичених грошей або візьметься до якогось іншого подібного підприємства, наприклад, вимагаючи половину, або вживає половину якихось інших подібних способів, щоб набути огидне багатство, такого треба позбавити сану й викреслити із списку».

Другий Латеранський Собор (1139р.) постановив : : «Хто бере проценти, повинен бути відлучений від церкви і приймається назад після строгого покаяння і з величезною обережністю».
Мартін Лютер (1483-1546) багато разів пристрасно ганив лихварів та писав: “І тому лихвар і скнара – це і справді не людина, він і грішить не по-людськи. Це мабуть вовкулака, гірше всіх тиранів, вбивць і грабіжників, майже така ж скверна, як сам диявол. Сидить він не як ворог, а як друг і співгромадянин, під захистом і покровительством громади, він гидкіший чим будь-який ворог і підпалювач. Тому якщо колесують і обезголовлюють грабіжників, вбивць і злочинців, то скільки ж більше треба спочатку колесувати і піддавати тортурам всіх лихварів, виганяти і обезголовлювати всіх скнар»
На жаль, людство не послухалося голосу священних писань і сьогодні банківський кредит є не просто законною діяльністю, а пронизує всі сфери сучасного життя.

Коран(2 сура) містить повну заборону на «лихву», тому мусульманські банки позичають кошти виключно під відсоток від прибутку, або частку в капіталі. Старий Заповіт теж засуджує лихварство по відношенню до соплеменників, але дозволяє його по відношенню до чужинців, з ціллю їх економічного закріпачення та з суворою забороною позичати гроші у будь-кого.

Сер Джошуа Стемп, директор Банку Англії протягом 1928-1941р.р казав: «Сучасна банківська система створює гроші з нічого. Цей процес, мабуть, найбільша спритність рук, яка була будь-коли винайдена. Банківська діяльність була замислена у беззаконні та гріховно народжена».

– І який Ваш рецепт приведення банківської системи України до ладу?

– Про це мова йде у газеті ГО «Захист Українського Народу»(ГО»ЗУН») №1 від 15.04.2019р. , у якій ми популяризуємо правильне відношення до Грошей та наші пропозиції щодо прийняття відповідних законодавчих актів, що можуть змінити ситуацію з Грошима та банками в Україні на краще. Зокрема ми говоримо про негайну необхідність прийняти ЗУ «Про національну валюту гривню», який буди включати в себе основні пункти знаменитого закону сенаторів США Гласса- Стигалла та ЗУ «Про здійснення регулювання міжбанківської діяльності та запобігання відволікання коштів на спекулятивні операції», без яких лад у банківській системі навести неможливо. Мова йде зокрема про заборону лихварства в Україні, як ганебного та антиукраїнського явища.

– А який основний механізм для оновлення банківської системи?

– Ми пропонуємо запровадження внутрішньої позики. В ЗУ «Про банки і банківську діяльність», в Цивільному Кодексі ст. 1166 п.2 прописано, що з моменту відкриття поточного рахунку у банку фізичною чи юридичною особою ці кошти стають власністю банку і банк ними оперує, керує ними, банкрутує а потім ці гроші пропадають. Це правило треба змінити, бо банки не мають права користуватися коштами фізичною, або юридичної особи. Тому зараз банки безконтрольно розкрадають Гроші на цих приватних рахунках, а потім ліквідований банк передається у Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, який ліквідує банк, розпродаючи майно банку за безцінок «своїм», як ми їх називаємо «банкстерам», які цей фонд і створили, а держбюджет ще й виплачує сотні міліардів гривен компенсації. Таким чином знецінюється національна валюта, бо на вкрадені через банкрутство банків Гроші купується та вивозиться за кордон інша іноземна валюта. Тому, що гривня через ці кримінальні економічні «реформи» є нестабільною, через що ми не можемо збудувати повноцінну процвітаючу українську державу. Ось схема яку ми малювали, коли в Україні було 183 банки, а зараз лишилося 80 і всі ці роки вони фактично є банкротами.

Ми вимагаємо, щоб кошти, які обліковуються на кореспондентському рахунку в НБУ кожного з українських банків державних, або комерційних були розділені на кошти банку і кошти вкладників та кредиторів, при цьому банкам було заборонено користуватись коштами фізичних та юридичних осіб без їх на то добровільної згоди. Банки за Гроші клієнтів будуть, як і сьогодні, здійснювати розрахунково-касове обслуговування своїх клієнтів та обслуговувати за певну винагороду з боку Держави Україна рух коштів клієнтів в системі так званого «внутрішньої позики»(займу).

Поняття вкладів Грошей під %(депозит), як антинародне явище, що дозволяє спекулювати Грошима, бо кошти бюджету теж зараз часто розміщаються банкірами під %(депозит) і ці кошти не працюють на розвиток України, повинні бути в Україні заборонені законом, бо така практика дозволяє збагачуватись лише тим, в кого вже на рахунках є значні кошти у т.ч., не виключно крадені міліарди, та призводить до зубожіння людей праці: лікарів, медиків, вчителів. Це слід замінити іншою системою Грошових відносин. На Гроші,які є на поточних рахунках фізичних та юридичних осіб, які розміщені у банку, як накопичувальні рахунки держава може добавляти в кінці року, % як індекс інфляції, наприклад, з доходів економіки країни. Бо Гроші кожного користувача , які є на рахунку, у якості внутрішнього займу(позики), держава акумулює і направляє на розвиток економіки, конкретних галузей народного господарства, збільшення поголів’я ВРХ, машинобудування, газову та нафтову сфери з метою досягнення кінцевої цілі-добробуту кожної Української родини, у т.ч. постачання безкоштовно газу,води,електричної енергії кожному українському споживачеві за рахунок економічних вигід від роботи по новому Грошей.

– А конкретніше куди?

– Це може бути будівництво нового житла з передачею в лізинг, виготовлення нових залізничних вагонів, відкриття тисяч нових тваринницьких ферм великої рогатої худоби, машинобудування, корабле та літакобудування, розвиток космічної галузі, науки, садівництво,тощо. В результаті чого будуть створені міліони нових робочих місць та можливість наповнювати бюджет сотнями міліардів грн. податками, платити гідні зарплати, користуючись коштами внутрішнього займу та добавляти гроші на накопичувальні рахунки фіз. та юр. осіб, відкритих в банках. Подібна система існувала СРСР, коли у нас у Ощадбанку були накопичувальні рахунки, люди клали гроші на книжечку, держава ними користувалася і ми навіть не знали скільки нам в кінці року «накапає». В даному випадку люди будуть бачити, що, наприклад, у їхньому селі будується нова тваринницька ферма, що будуються нові дороги, а у Миколаєві та Херсоні будуються нові танкери, якими ми зможемо з Кувейту та Арабських Еміратів возити нафту, яку потім переправляти по нафтопроводу Одеса- Броди та зможуть збудувати в м.Броди Львівської обл. величезний надсучасний завод по переробці нафти, що позбавить Україну енергетичної залежності від Білорусії та РФ – тобто реальні економічні результати. З’явиться можливість побудувати тисячі нафтових та газових свердловин на нашій території для того щоб забезпечити кожну українську родину безкоштовним газом та електроенергією у компенсацію того, що сьогодні нема можливості підняти зарплати і пенсії. Це може бути потік Грошей по нашим розрахункам десь у 36 млрд. грн. на день , які бути направлені на розбудову народного господарства країни. А на сьогодні кошти нації –Гроші у вигляді коштів на поточних рахунках фізичних та юридичних осіб вже практично розкрадені та виведені за кордон на приватні рахунки злодіїв від банківської системи і не працюють на розбудову економіки нашої України. До речі, у Європі енергетичні підприємства та інші стратегічно важливі для національної безпеки об’єкти знаходяться у власності держави, куди їх в Україні і треба повернути.

Буде на кінець покінчено з антиконституційним, як на наш погляд та погляд Пленуму Верховного Суду України Фондом гарантування вкладів фізичних осіб, який у народі називають «фондом пограбування». Уряд України на кінець буде позбавлений необхідності випускати Облігації внутрішньої державної позики для покриття так званого «дефіциту Державного бюджету», так як зникне в принципі «бюджетний дефіцит», а Грошей в уряду буде достатньо, використати їх належним чином.

– Чому зараз енерго, водо та газопостачальні підприємства належать олігархам?

– Вважаю що це результат прямого впливи нашого східного сусіда, що бажає контролювати всі процеси в Україні, тому він лобіює інтереси місцевих олігархів і фінансує їх і не бажає, щоб в Україні будувалися нафтопереробні заводи, не будувалися нафтові і газові свердловини, і щоб ми споживали російський газ та білоруську продукцію, залежали від них. Україна повинна бути енергетично незалежною та експортером надлишку енергоносіїв. Тому, якщо нова програма використання Грошей запрацює ми вже завтра будемо мати, наприклад, втричі дешевший сир у магазині та м’ясоковбасні вироби в 5-6 разів дешевші ніж зараз. Сьогодні ціна висока, тому, що валове виробництва в Україні м’яса чи сиру не покривають запит споживача, тому завозиться імпортна сировина та виводяться з України десятки міліардів дол..США. Коли в кожному українському селі будуть працювати нові надсучасні ферми ВРХ, кількість продукції буде більше та ціна на неї відповідно буде меншою. Україна зможе експортувати власну продукцію та укріпляти валюто обмінний курс Гривні.

– А чому людина понесе Гроші у банк, якщо буде діяти та система, що Ви пропонуєте?

– Юридичні особи зобов’язані відкривати рахунки у банку, тому що без цього неможливо здійснювати господарську діяльність та сплачувати податки в Державний бюджет, а фізична особа може нести Гроші в банк для їх збереження та зручності в користуванні Грошима. Держава Україна буде гарантуватиме 100% їх збереження і вони будуть захищені від розкрадання банкірами.

– Чому ж люди вкладають Гроші у сучасні банки?

– Це очевидно. На сьогодні 95% виданих банками громадянам кредитів йдуть на споживчі цілі, щоб людина купляли квартири, машини, не потрібні дорогі марки ручних годинників, червону ікру,тощо. Кожна людина хоче жити в добробуті краще, при цьому в значної кількості громадян, як правило, відсутні дисципліна та самоконтроль, в людей прогресують такі хвороби, як незадоволеність, ненаситність та прагнення до значимості. Людина хоче мати машину, бо всі мають машини, хоча насправді машина їй і не потрібна. Це схоже на наркоманію, алкоголізм або пристрасть до азартних ігор. Сьогодні нема статистики скільки у результаті такого «кредитування на споживчі цілі» розвалюється сімей, здійснюється самогубств. Фактично 30 років незалежної Держави Україна банківська або олігархічна «еліта» знищує українців та їх сім’ї у такий спосіб, проводячи «політику» економічного та етнічного винищення Українського народу на власній Богом нам даній землі.

– А що буде з валютою, якщо презентована Вами програма запрацює?

– В Україні є всі правові та економічні підстави для того, щоб знецінена наша валюта Гривня, в короткій перспективі після законодавчого прийняття та впровадження наших напрацювань в реальний сектор економіки, як мінімум 1Грн. була = 1дол.США, або взагалі мала від’ємне значення на користь 1 Грн., враховуючий наш природний та енергетичний потенціал, працездатність, творчий розум Українського народу, якщо використовувати його в законний спосіб на користь цього самого народу та захист його національних інтересів.

Підготував Олексій Гусак спеціально для «Столичної Недільки»

Джерело: http://stolica-ua.com/2021/01/pravozahysnyk-ta-gro...

aleksej.gusak
Aleksej Gusak

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації