Кличко найближчим часом збирається презентувати новий Генплан Києва.

Попередній Генплан Києва, розрахований якраз до 2020 року, створювали ще в 1997 р., затвердили в 2002 р. При формуванні його проекту спирались на попередній Генплан - ще 1986 року. Тобто, фактично, Генплан-2020 орієнтований переважно на радянські реалії.


Отже, в ньому не враховувалось ні такої щільності забудови міста, ні такої кількості населення. Не враховувалась також динаміка розвитку та приріст населення міст-супутників, що значно збільшило показник маятникової міграції за останні роки.

Звичайно, що зараз все кардинально змінилось і в нових умовах Києву конче необхідний новий Генплан, який і врахує всі ці зміни та встановить правила. Мені, наприклад, як киянину і історику за освітою, дуже важливим є збереження історичної частини міста.

Новий Генплан передбачає затвердження у його складі Історико-архітектурного опорного плану – це надважливий крок до захисту історичної спадщини столиці. Це і боротьба проти забудови історичної частини міста, і збереження історико-культурних об’єктів. Боротьба з так званими “архітектурними монстрами” має бути підкріплена на всіх можливих законодавчих рівнях.

Звичайно, в Генплані має бути і багато іншого: і про транспортні розв’язки, перехоплювальні парковки, про вивільнення міста від промислових об’єктів, про парки тощо.

Тому з великим сподіванням очікую на презентацію нового Генплану.

aleksey.golobutskiy
Олексій Голобуцький

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації