Шмигаль на прес-конференції пообіцяв третій локдаун і прямо звинуватив в теперішньому спалаху коронавірусу "Буковель". Ще й зауважив, що правоохоронці мають притягнути до відповідальності власників курорту.

Це прекрасно. От тільки прямо зараз, на тлі санітарних кордонів і червоної зони карантину, у ВО 87 (куди входить «Буковель») якось іде виборча кампанія - ну, наскільки це можливо за умов карантинної ізоляції. А основні вогнища коронавірусу - в Яремчому, в Надвірнянському і Богородчанському районі. Тобто, якраз в межах округу.

Ніби ж очевидно: згортайте кампанію, переносьте вибори і рятуйте населення, попередньо прикривши "Буковель" з його фестивалями. Бо це не вибори, а профанація: кордони, ізоляція, жорстка заборона на скупчення - і в отаких умовах має вестись "агітація виборців округу". Бо до виборів 3 тижні.

Але де там. Більшість рейтингових кандидатів спокійно сидять в Києві, підхопити корону не ризикують, на окрузі працюють штаби. Олександр Шевченко, котрий "вже не має жодного стосунку до "Буковелю", надто багато вклав в кампанію, щоб погоджуватись на перенесення виборів. Та й Вірастюк як представник партії влади теж не видно, щоб переймався загрозою коронавірусу для виборців чи якістю кампанії. Їх все влаштовує.

Ну а "Буковель" активно рекламує чергове масове свято 25-28 березня. Правильно. От пофестивалять у вікенд, проголосують в неділю, 28 березня, - і можна всій Україні на локдаун.

aleksey.golobutskiy
Олексій Голобуцький

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації