І ще трохи про російську пропаганду і її методи роботи. Ми можемо говорити що завгодно, формулювати як завгодно – але кремлівські пропагандони викрутять це в такі заголовки, які треба власне їм.


От і мої слова перекрутили в скандальні заголовки. Це при тому, що я ще з 2018 року в кремлівському санкційному списку.
--
«...З Кримом зрозуміла була ситуація, що це питання часу - він ніколи [за часів незалежності] не був «українським», тому що українська влада нічого для цього не зробила. Знов ж таки, я про це постійно говорю: що це просто можна було за 25 років [до анексії] вирішити шляхом етнічним просто. Просто надаючи перевагу для переселення, наприклад, з континентальної України, з Західної України в Крим. І дати можливість переселитись всім кримським татарам, які хотіли переселитись за всі ці 25 років. А не створювати штучні перешкоди. І ми би на 2014-й рік просто мали би таку етнічну ситуацію в Криму, що в росіян і думки не було би влазити. Вони знали, що вони входять в ситуації, коли 70-80% населення просто їх підтримують, що б там не казала наша пропаганда».
--
Отак і поговорив позавчора на ефірі «УкрЛайф» про складні передумови початку війни і окупації: що ми «отримали» незалежність, а не «здобули», не «вибороли». Що ми до війни так і не сформували національну ідею. Що не займались українізацією Криму, хоча фахівці, в тому числі і я, попереджали про небезпеку ігнорування зрусифікованості ізольованих територій. Що не займались залученням Донбасу до українського простору. Тому Росія їх так легко відколола.


Але якщо судити за російськими заголовками, то я ледве не зазіхав на територіальну цілісність України і взагалі сепар махровий.
aleksey.golobutskiy
Олексій Голобуцький

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації