За останній час багато чого "не змінилось", тому вирішив написати окремий пост про новини цікавих ініціатив.

Агенти змін

"Агенти змін" демонструють чудовий прогрес: недавно анонсували пілотний дизайн табличок, екранів в метро та навігацію на станціях:

8 листопада о 12:00 в Kyiv Smart City Hub на ВДНГ Агенти змін проведуть публічну презентацію нового дизайну табличок разом з Геннадій Пліс, першим заступником голови КМДА. Після публічних обговорень та збору відгуків таблички будуть встановлені на справжніх будинках.

А ось так будуть виглядати екрани в метро:

ДонорUA - публічні профайли донорів, 7000+ донорів, ДонорUA.Бот

Система рекрутингу донорів ДонорUA подолала рубіж в 7000 зареєстрованих донорів.

В Києві скоро пройде KievDonorCommunity - зустріч донорів та волонтерів Києва. Також велика кількість акцій проходить в різних куточках України (календар заходів є на сайті).

Крім того донори крові можуть зробити свій профайл публічним. До соціальної мережі ще далеко, але перший крок зроблено.

До речі, завдяки бонусній програмі донори крові можуть отримати подарунки від партнерів за свої активності та донації.

ДонорUA на фб, twitter.

Ще одна новинка - чатбот для Telegram, Facebook та інших систем, який вміє відповідати на запитання чи має людина протипокази щодо донорства:


OpenDataBot

OpenDataBot — сервіс моніторінгу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів. Інформація збирається з відкритих державних реєстрів та інших джерел і миттєво надсилається на ваш месенджер Telegram, Facebook Messenger або Skype.

OpenDataBot вимагає від Кабінету Міністрів опублікувати державні дані, відповідну декларацію можна підписати тут.

Kyiv Smart City - школа, платформа реалізації ідей для покращення міста

Фахівці з Amsterdam Smart City, Chicago Smart City і інші міжнародні експерти навчатимуть киян того, як побудувати «розумний» місто. Smart City School стартує в Києві 7 листопада, подати заявку на участь зможуть всі бажаючі.

Деталі: АІН

А ще всі бажаючі можуть отримати до 1 млн. гривень на реалізацію проекта в рамках Kyiv Smart City, податись можна тут.

ProZorro - DoZorro

Команда ProZorro та Transparency International Ukraine анонсували новий портал DoZorro (http://dozorro.org/).

Моніторинговий портал DoZorro – це платформа, де кожен учасник системи (постачальник, замовник, контролюючий орган, громадянин) може дати зворотній зв'язок державному замовнику чи постачальнику, обговорити та оцінити умови конкретної закупівлі, проаналізувати закупівлі окремого державного органу чи установи, підготувати та подати офіційне звернення до контролюючих органів та багато іншого.

Для громадських активістів та ЗМІ портал надає можливість обговорити конкретний тендер із потенційними та наявними постачальниками, дізнатись їхню експертну думку про правильність формулювань у тендерній документації, отримати професійну експертизу тощо.

Державні замовники можуть не лише дати оцінку конкретному постачальнику, але й проаналізувати зворотній зв'язок від бізнесу та внести відповідні зміни до закупівельного процесу і створити власну систему ризик-менеджменту.

.007 - бот, конкурс розслідування на основі відкритих даних

.007 - простий спосіб пошуку та візуалізації аналітики на основі відкритих даних про публічні фінанси України.

Недавно вони анонсували власного бота, бота, який допомагає відстежувати рух бюджетних коштів, а також другий конкурс розслідувань на основі відкритих даних.

1991 Open Data Incubator

Інкубатор 1991, що займається підтримкою проектів на основі відкритих даних, запускається в інших містах. На разі це Дніпро, але плануються і інші міста.

Деталі тут, проекти вже можуть подаватись.

Конкурс Інноваційних Проектів "Чисті вулиці"

Маєте ідею або стартап, що включає в себе технологію збору, сортування недопалків та збуту товарів вторинної переробки? Візьміть участь у конкурсі стартапів "Чисті вулиці" та реалізуйте проект. Деталі тут.

Відкриття "Центру розвитку технологічних компаній" У Києві

У Києві запускається Центр розвитку технологічних компаній - Technology Companies 'Development Center (скорочено TCDC). Ідея належить Євгену Саранцову (компанія BlackBox), в неї інвестував Фонд Василя Хмельницького (K.Fund). Розмір інвестицій склав 100 млн гривень.

Великий репортаж тут.

EGAP Challenge - другий цикл

А вже наступного тижня розпочнеться другий цикл конкурсу ІТ стартапів в сфері електронної демократії та відкритих даних EGAP Challenge. За результатами першого етапу 16 команда отримали гранти на суму 1.5 млн гривень. Як це було, можна почитати тут.

Електронні декларації

І насамкінець про е-декларації. Ініцативні групи ІТ спеціалістів вже розпочали роботу по аналізу декларацій. Якщо ви хочете погратись з сирими даними декларацій, читайте пост Дмитра Чаплинського тут або завантажуйте скрипти тут.

--

Якщо у вас є приклади того, як "нічого не міняється", можете надсилати їх мені. Будемо разом спостерігати.

Дякую за увагу.

alex.krakovetskiy
Олександр Краковецький

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації