site.ua
член клубу

На своїх уроках я не люблю просто теревеніти. Краще – навчити чомусь конкретному і практичному. Якщо погода дозволяє – на вулиці, бо в школі діти і так купу часу сидять.

Однак зовсім оминути 09.05 я не міг. До хлопців у мене було лише одне питання: «У чому різниця між ставленням до 9-го травня у РФ, і в Україні?»

Мої «бандерівці» відповіли:

- Там перетворюють трагедію на цирк!

- «На Берлін!», «Можем павтаріть!» - це ж дурня!

- І це не тільки їх перемога!

- Саме так, хлопці. У нас – «Ніколи знову», у них – «Можем павтаріть». У нас – це день пам’яті і спомину, у них – культ, міф, перекручування історії.

Уявіть: 62 людини гасили пожежу, але тільки одна з них уже 70 років грандіозно святкує цю подію. Запевняє, що саме вона загасила вогонь і тільки їй всі завдячують. Чому вона це робить? Щоб приховати свою причетність до підпалу!

2 перших роки війни СРСР і німці були союзниками. Разом захопили Польщу. Завдяки радянській нафті, іншим ресурсам Гітлер захоплював Європу, а потім – і сам СРСР. І шансів виграти цю війну не було ніяких, без підтримки союзників. Однак про ленд-ліз вже ніхто в РФ не згадує, а скоро вже не будуть згадувати інші республіки СРСР. Хоча українців в тій війні загинуло чи не найбільше (перепис 1941-го – 41 млн, перепис 1945-го – 27 млн).

І наостанок: хлопці, мені буде соромно, якщо я вас побачу на акціях «безсмертного полку». Гляньте, хто є організаторами тих акцій: «оппоблок», вата, наші вороги. Непогану ідею Путін перетворив на ідеологічну частину «руського миру» - навіть в Білорусі ту акцію не дозволили.

А росіяни не просто так "заграють" з військовою темою: хто кличе війну, той її і отримає. Як СРСР постійно воював по всій планеті, так і РФ лізе скрізь: Грузія, Україна, Сирія. Але СРСР розвалився - РФ йде слідом.

dmitriy.yakornov
Дмитрий Якорнов

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації