Сучасну Росію часто порівнюють з країною, яку ще в далекому 1949 році змалював Джордж Орвелл у своєму романі «1984». Разом з тим, події в анексованому Криму все частіше нагадують інший твір цього видатного письменника – повість «Колгосп тварин». За сюжетом на одній із ферм тварини збунтувались проти свого господаря. Дуже скоро свині, які були ініціаторами протесту, захопили владу. За допомогою приручених собак, вони встановили на фермі абсолютну диктатуру.

Ще в березні 2014 року кримчанин Павло Степанченко в ефірі каналу «Росія-1» розповідав глядачам про страшенну загрозу, яку несуть півострову «головорізи Правого сектору», та про свою героїчну боротьбу проти них. Тієї весни кримчани так і не побачили кровожерливих «бандерівців». Їх спокій вберегли доблесні «зелені чоловічки», яких потім замінила не менш доблесна російська поліція.

Мине трохи більше двох років, і депутата алуштинської міськради Павла Степанченка ця ж таки доблесна поліція запхає в автозак «за проведение несанкционированного митинга». В цей час численні перехожі кричатимуть на поліцейських: «Бандеровцы!!!». Коло замкнулось – через два роки кримчани на своїх вулицях нарешті побачать страшних «бандерівців».

«Сейчас Россия показала то, что мы единые» – говорив у 2014-му майбутній алуштинський депутат. З цим важко не погодитись. Росія дійсно єдина. Від Чукотки до Калінінграду вона вся перетворилася на умовну Болотну площу. Ще в 2012 році росіянам дали зрозуміти, що на цій «площі» не місце протестам. У кримських же люмпенів збуджуюче слово «Россия» викликало зовсім інший асоціативний ряд. Тепер їм, як і персонажам Орвелла, доводиться обслуговувати зажерливих свиней, а також свору відгодованих сторожових псів – вірних охоронців «свинячої» влади. З чим їх і вітаємо.

Великий респект киримли, які сприйняли на себе основний удар окупації, та іншим адекватним кримчанам, що завідомо без шансів намагалися протистояти окупантам . Решта ж населення півострова вже почула саме те, що вони і заслуговують: «Денег нет... Вы держитесь здесь. Вам всего доброго, хорошего настроения и здоровья».

evgeniy.dovgopolyy
Євген Довгополий

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації