Наші чиновники бояться самотності.

Як діти, яким безтолкові родичі родичі розповіли, що під ліжком сидить бабайка, бояться темряви, чиновники бояться, що ніхто не прийде на урочистості з чергової нагоди.

У нас провели декомунізацію топонімів, але десовковізація в головах людей ще не завершена.

Чому державні мужі не можуть обійтись без “підтримки” бюджетного народу? Чому до сих пір на різних урочистостей, працівників бюжжетної сфери, що вирішили “добровільно” відвідати захід, перевіряють по списках?

А потім, черговий чиновник розкаже зібравшимся як він від щирого серця вдячний/радий всіх бачити. Це таке собі знущання над підлеглими. Яка може бути щиросердечність, якщо масовка зібрана за наказом, а не покликом душі?

Але чиновнику потрібна правильна картинка. І він не може сподіватись, що люди прийдуть, чиновнику потрібна впевненість. Тому він наказує нижчестоячим чиновникам запросити своїх підлеглих (забезпечити присутність необхідної кількості людей) на відповідну урочистість. Нічого не нагадує?

Ми ж будуємо вільну європейську державу, для кого картинка? Для галочки, щоб не впасти лицем у багнюку, щоб не висміяли в соц-мережах… Список можна продовжувати…

Ви можете сказати, що в країні проходить багато заходів, на які люди приходять самостійно, без примусу. Взяти, хоча б той самий парад вишиванок.

Так, приходять, але ми ж не бачимо титанічної роботи організаторів, яку вони проводять, щоб забезпечити цю масовість. Викликати у людей щире бажання взати участь набагато складніше, ніж просто віддати розпорядження секретарці, щоб вона розіслала куди потрібно

А чому люди примусом ходять на ці мітинги? Бо бояться начальства, щоб премію не зняли, часом. У нас в країні, є трудове законодавство, яке повинно захищати працівників, але немає традиції звертатись за захистом. Більше того, людину, яка спробує захистити свої права через судові чи інші оравоохоронні органи засудять свої ж колеги по нещастю. Ті самі люди, що стояли поряд на мітингу і жалілись, що змушені у свій вихідний стояти тут, замість піти на шашлики з родиною. І це теж пережиток совка - не виділяйся, будь як всі, бо затопчуть! Люди просто бояться, і не стільки начальства, як осуду власних товаришів.

Сподіваюсь, що з часом, та приходом нових (молодих зараз) політиків та держслужбовців традиція зганяти бюджетників на мітинги викоріниться, але для цього треба щоб у людей проснулось почуття власної гідності!

evgeniy.maslak
Євгеній Маслак

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації