site.ua
sandbox

Знайшов якісь листочки про теплицю - ще за 22 серпня 1995 року. Там трохи не така конструкція кріплення, яка описана у позавчорашньому тексті.

А така, як в тексті (схема), - на кольоровому малюнку в Paint'і. Щойно подумалося, що верх шлако- чи керамзито-бетонних блоків теж можна відливати півкруглим - під діаметр труби - щоб вона туди щільно лягала. А дошки, прикручені через отвори, залишені в блоках, служать і для додаткової обв'язки труби, і для закріплення звисаючих країв плівки. Вона прошивається (проварюється, проклеюється) по нахльостах не до кінця, а так, щоб країв вистачило для кріплення на дошках. Якщо плівка подвійна (цільний рукав) - то її краї можна розвести на обидва боки.

По ідеї (по теорії) Ж1-труба піддуву мала би бути вузька, тонкотрубна, а Ж2-труба спуску і перерозподілу тиску повітря в пазухи між полотнищами рукава - трохи товстіша, але можна дати і дві однакові (можна взагалі обійтися одною на перших порах). Тиск в пневмоарках - до 3 атм, тиск в пневмолінзах між арками - до 1, 5 атм. а тиск в самій теплиці з закритими шлюзами - лиш трохи більший від атмосферного. Десь поруч має стояти "флюгер з пропелером" - датчик швидкості вітру. При сильному вітрі підкачку треба збільшувати, щоб не було флаттерних вібрацій.


Я тоді (1995 р.) тільки узаконив фірму (мав цілу коробку печаток, штампів, штемпелів для пального, які так ніде і не використав. Дуже не хотів влазити в борги), носився з різними ідеями по організаціях, по працюючих ще заводах, хотів когось зацікавити, знайти якісь виробничі площі, розробляв дзеркальні зварні станки на параболічних дзеркалах, щоб фокусувати інфрачервоне світло на зварний шов з можливістю регуляції температури, шукав машинки "Мінерва" для прошивки полотнищ, підбирав якісь матеріали, але якраз останні - виявилися великою проблемою - насамперед з вимог протипожежної безпеки, потім з потреб захисту від вандалізму - і врешті-решт подався в кузні і по самі вуха вгруз в тотальне Ретро.. А фірма ще 7 років висіла на голих відомостях "з прочерками", потім я перестав їх здавати - і фірму закрили. Хоча якби зачепився за базу матеріалів десь в Європі - міг би розкрутити. Тут сторінка фірми birdair.com - можете глянути, якими матеріалами https://www.birdair.com/resources/specifications/ і технологіями вона володіє. Вона теж, до речі, починала з пневматики, а зійшла на тенти: https://twitter.com/ipirano/status/126021897540702... - хоча робить їх дуже фахово (№1 у світі)

Там була дуже нездорова атмосфера - після чистих Карпат попасти в яму над Полтвою - снилися якісь кошмари з японськими "іграми хей-ку" - і вони повторювалися кожного разу, коли червонопикий сусід мав вбити зранку кроля - я ніби наперед "відпрацьовував його карму".. І смороди йшли звідусіль: з лако-фарбного заводу, з кофейної фабрики, лижної фабрики, з каналізації автопарку, з якоїсь каптьорки через дорогу, де палили вугіллям, ще й сусіди з обох боків курили, а тротуар був з другого боку під самими вікнами - і звідтам теж тягнуло смородом сигарет, так що я переважно тікав на дачу і там мудохав якісь проекти чи співав рок-опери для ворон і мишей.. На дачі в Липниках була "літня резиденція" з ф-някою, гітарою і мікрофоном, кульманом і пасікою, ще й кусок поля 10 соток від "політв'язнів", так що занять вистачало, але дуже діставали миші по ночах і радейка на чужих городах - цілими длями щось деренчали архі-важливе.

Тобто якийсь реліктовий ентузіазм зберігся - бо перші роки в Карпатах були досить продуктивними, і мене там поважали як архітектора, але "молоді спеціалісти" там довго не затримувалися, і мені не пропонували ні житла, ні якоїсь "посади".., правда 2 чи 3 роки відпрацював "старшим інженером УКОУ при будівництві бази відпочинку Новолипецького металургійного комбінату" в урочищі Петровець (теж жив в вагончику з полчищами мишей), але почалася "перестройка" і все заглохло.

Ну і з тим "реліктовим ентузіазмом" я ще організував свою "Дитячу імперію" https://ipian.io.ua/ , але вона так і лишилася на паперах. А реально ні дітей, ні імперії. В мене проблеми з куривом, в жінок моїх були ще якісь проблеми.. кароч. Там щось написано (надруковано на югославській ще друкарській машинці "Буґойно" - я ж був крутий архітектоор і видавав круті друковані "специфікації").. Я їх не перечитував. Якщо виникнуть питання - будемо думати.

P.S. Тут ніде не сказано, але мусимо мати на увазі і пам'ятати, що теоретично (екологічно грамотно і дуже продуктивно) закачувати під плівки - і в теплиці, і в сади з підв'язками - не чисте повітря, а теплий СО2 із систем вентиляції, можна і пічні, і котельні "димові гази", якщо там спалюється природній метан і нема шкідливих домішків. Але для того потрібно впроваджувати Ж2-півцикли вентиляції - до Ж1-півциклів подачі свіжого повітря в приміщення. Такі системи "кондиціонування", які зараз встановлюються, - нічого не варті. Вони глухі - вони тільки перемішують те повітря, яке є в кімнаті, - без додавання свіжого кисню (я сам був здивований, коли штрабив для них бетонні підлоги - і вияснив, що це просто тупі глухі холодильники. А в нормальних державах - і в офіси, і в житлові приміщення стараються подавати свіже Ж1-повітря з лісу (провівши його під землею і використавши природний підземний підігрів в холодну пору), ще й збагачують запахами лимона, інших квітів, фруктів, - використовуючи природні ароматизатори й іонізатори.. А видихнуте, випалене Ж2-повітря не випускати обрубками коминів в небо - не псувати і так нещасну екологію - а організувати збір і підвід СО2 в недалеко розташовані теплиці, органжереї, сади під плівкою. Здорові нащадки вам тільки подякують.

Насправді це така сама необхідність, як системи каналізації (вони теж течуть не туди, їх теж треба "дорозгалузити", "доспеціалізувати" на мильні і фекальні стоки окремо - зробити з них повноцінні "добривопроводи", але хочу підкреслити той факт, що історично системи каналізації (Ж2-півцикли до Ж1-водопроводу) почали впроваджуватися вже після епідемій чуми, холери, тифу, які викошували населення мільйонами, - і їх поява нарешті ознаменувала розвиток культури, науки, мистецтва - після століть інквізиції.. Так само і наші Ж2-системи вентиляції вже можуть бути сформовані - але щоб до деградованого народу дійшло, наскільки вони необхідні (наскільки вся 2Ж-наука необхідна для розквіту цивілізації) - воочевидь, Природа ще довго буде вас тягати "мордами по шутру" - через різні війни, революції, епідемії, деградації і повні розвали всього, що було добре і працювало.

Скажіть тим віруючим фанатам, що тут будра-мудра.. Будда Майтрейя прийшов і хоче навчити їх, як не здохнути (вони там десь його страшенно чекають

ipirano.net
Ipirano Net

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації