site.ua
sandbox

Щас, попробую пояснити. Знаходиш ті два абзаци за синім посиланням

https://ivanopiano.livejournal.com/17630.html над картинкою і вдумуєшся:

"За цими елементарними характеристиками руху - віялоподібним характером Ж1-потоку і зигзагоподібним характером В2-потоку можемо визначити їх належність до «більш зовнішнього» чи «більш внутрішнього середовища». В-потоки утворюють свої 2Ж-цикли всередині організму. Ми їх просто так назвали В-потоками, щоб наперед підкреслити приналежність до більш внутрішнього, більш обжитого, більш впорядкованого середовища. Наприклад, в альвеолах легень Ж1-потік (інь) свіжого повітря зустрічається з «більш внутрішнім» зворотнім В2-потоком (янь) венозної крові, обмінюється з ним інгредієнтами і повертається зворотнім Ж2-потоком (янь) вуглекислого газу назад в атмосферу, а кров, збагачена киснем, стає артеріальною, і повертається прямим В1-потоком (інь) на новий цикл кровообігу." і далі по тексту

Тобто в даному випадку В - це букви, які позначають «внутрішній цикл», але за ними стоять такі самі 2Ж-системи з клітинними "бар'єрами" по периферії. Їх в нашому організмі біля 7 штук - більш внутрішніх (краще захищених, стабілізованих) і більш зовнішніх (більш відкритих, з більшим діапазоном перепадів різних умов) Проте зараз йдеться не стільки про кров, лімфу, ліквор, як про «Z-довбанину» серед комарів і пекучого сонця:

Там описана взаємодія двох просторів: того, в якому ми живемо, - більш одомашненого, звичного, внутрішнього (від нього переважно йде зигзагоподібна, пилоподібна, Z-подібна "вольова" (янь-ська) дія, позначена хвильками "вторгнення") - дія нашого звичного "внутрішнього", освоєного, традиційного світу - на світ зовнішній, який виражений певною "духовною" (інь-ською) напругою - як ріст трави (відцентровим пучком вгору), як натяг струн, як натяг ниток "основи" на ткацькому станку, як певна напруга, потік енергії (інь), потік електронів від катода до анода - всі вони мають таку струнну характеристику "напруженого поля" (вона переважно виражена лінійною напругою від "катода" до "анода" в широкому розуміння - від газового пальника до витяжки, куди піднімається потік тепла; від душової сітки до душового піддону, куди падає потік води; від верхнього поріжка до нижнього, куди спрямований натяг струн).. І от ми тим "вольовим" зигзагоподібним впливом внутрішнього В-потоку (вторгнення) чинимо якусь дію в напруженому полі Ж-потоку.

"Капсула" (як твоя "колба", в якій ти записуєш звуки) одягається для того, щоб утримати мікроструктурну взаємодію, яка там відбувається, в комфортному середовищі, вберегти внутрішній простір від взаємно шкідливих впливів процесу на оточення і оточення на процес. Допустимо, маєш кімнату, в ній світиться лампочка - теж певний "катод" для потоку світла . Анодом для нього є освітлена поверхня, на якій ми щось робимо: пишемо, читаємо, кромсаємо капусту, ріжемо огірки, щось майструємо, любе заняття, яке треба освітити і бачити, контролювати очима. Воно переважно зигзагоподібне, Z-подібне, як зараз мої натискання по клавішах з буквами. А штора на вікні (в мене її нема, бо там густий сад) потрібна для того, щоб 1) світло з вікна не сліпило людей на вулиці (бо після різкого освітлення можна не побачити якоїсь перешкоди в темряві - той ефект переходу зі світла в темряву називають "сліпа зона"); 2) щоб люди з вулиці не заглядати в твоє вікно, не підглядали, що ти там робиш, не п'ялилися на тебе в домашньому одязі. Тобто оболонка (колба, келт, оболонка клітини,) захищає оточення від процесу і процес від оточення.

Наприклад, простий зонт, тент, палатка - захищає нас від дощу, сонця, вітру; будь-яке легке покриття може створити комфортні умови десь в полі над рядками рослин, поки ти там працюєш, над робочим столом на вулиці, де ти щось майструєш, монтуєш.. Взагалі-то "келт" = "к.ел-т" = "кінцевий елемент" 2Ж-системи - трохи складніше поняття, і там зазвичай взаємодіє більше потоків, ніж тих 2 перехресно-поперечних: 1 внутрішній хвилястий зигзагоподібний В-потік "Вольовий" потік Вторгнення Внутрішнього простору на 2 зовнішній прямолінійно-віялоподібно напружений "живий, духовний" Ж-потік. Але для простоти розуміння просто запам'ятаємо їх як "душовий" потік електронів від катода до анода - і поперечну "пилоподібну" напругу сітки - наше вселенське зигзагоподібне сіпання в любих, будь-яких простих звичних роботах внутрішнього простору.

Тут важливо, що зовнішнього Ж-потоку ми майже не знаємо - звідки він приходить, яка його природа - він переважно нейтральний, ми не звертаємо на нього уваги, хоча хреново себе почуваємо, коли його раптом не стає, і доводиться лізти туди в корені шукати якісь поломки, причини опущення води в криниці (нижче сітки забірного клапана) чи відсутності електрики в мережі.. Чи чому трава пересихає і перестає рости після чергової регулярної стрижки газона..

Будемо пам'ятати, що "воля" - янь (її дія переважно зигзагоподібна), а "дух" - інь (його дія переважно віялоподібна, він створює певне поле дії, потенціал дії, заряд дії, деяку платформу для комфортного життя, яку ми певним Z-чином обробляємо щось для себе з неї черпаємо.

Тут ми розглянули інь-янь взаємодію в кінцевих елементах (келтах) і підкреслили досить явні, видимі характеристики руху янь-ських (вольових, Z-подібних) і інь-ських (духовних, віяло-струно-подібних) потоків всередині келта, в мікроструктурі

А в макроструктурі діє вже відома вам перехресна формула: Ж1-потік інь тече (примусово, з застосуванням зовнішніх сил) по внутрішній Ж1-структурі янь, а в зворотньому напрямі Ж2-потік янь тече (самотоком, без застосування зовнішніх сил) по зовнішній Ж2-структурі інь. Так все організовано в біологічних організмах, і так варто робити і в технологічних схемах.

Далі йде тема про необхідність "герметизації келтів". Вона десь була розглянута раніше, але тут відмітимо, що за рахунок такої герметизації (на час роботи, мікро-обробки, мікро-взаємодії потоків) - краще передається енергія з Ж1- на Ж2-русло, і далі ту енергію можна утилізувати, щоб не викидати її в атмосферу чи в річки і не забруднювати екосистему.

ipirano.net
Ipirano Net

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації