Глава SpaceX Ілон Маск на своїй сторінці в Twitter розповів, що для створення першої колонії на Марсі знадобиться близько 20 років та 1000 надважких кораблів Starship, які зможуть доставити туди «мільйони тонн» обладнання, будівельних матеріалів та ресурсів.

Крім цього, Ілон Маск назвав головний, з його точки зору, обмежувач темпів освоєння Марса — Земля опиняється поруч з Червоною планетою лише кожні два роки. Тому, навіть при наявності достатньої кількості ракет та пристойного фінансування, перший етап розтягнеться на десятки років, пояснив він в Twitter.

Глава SpaceX також заявив, що будівництво першого міста на Марсі займе не менше 20 років. Крім того, терміни «місто» та «поселення» передбачають, що хоча б один політ на Марс повинен бути пілотованим, щоб після нього там залишилися перші колоністи та людство, нарешті, стало міжпланетним видом. Але зараз SpaceX взагалі не займається системами життєзабезпечення, вважаючи це питання менш складним, ніж спорудження багаторазових ракет.

На даний момент розробка Starship ще не завершена. Маск представив перший проект своєї надважкої багаторазової ракети в вересні 2019 року, а тестування почнеться тільки у 2020-му. До кінця ж 2021 року SpaceX сподівається приземлити Starship на Місяці, а перший пілотований запуск до Марса планує не раніше 2024-го. Але до повноцінного космічного флоту буде ще далеко.

За словами Маска, до моменту будівництва колонії на Марсі запуск однієї ракети Starship не перевищуватиме $2 млн. При цьому проект Starship розрахований на багаторазове використання. Корабель зможе літати в космос до трьох разів на добу з перервою на дозаправлення та технічне обслуговування. А президент компанії SpaceX Гвінн Шотвелл навіть спрогнозувала ціни на квитки суборбітальних перевезень.

Джерело

ira.kovalchuk
Ira Kovalchuk

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації