site.ua
топ-автор
  • 6 років тому
  • Наука
  • 11 457
  • 288
  • 91
  • 11

Ректору Київського національного університету імені Тараса Шевченка,
доктору філософських наук, професору, академіку НАН України, НАПН України та АН ВШ України,
заслуженому працівнику народної освіти України,
Лауреату Державної премії України в галузі освіти,
Надзвичайному і Повноважному Послу,
Герою України

Губерському Леоніду Васильовичу

кандидата хімічних наук, наукового співробітника
Хаврюченка Олексія Володимировича

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

з пропозицією щодо оптимізації роботи науково-дослідної частини Київського національного університету імені Тараса Шевченка

Шанований Леоніде Васильовичу,

перш за все я зобов’язаний висловити своє глибоке враження від Вашого управлінського стилю, який у часи швидких непевних змін подарував роки непорушної стабільності найкращому ВИШу України. Як науковець з багаторічним досвідом та патріот alma mater я не можу стояти осторонь процесів, що відбуваються на теренах рідного Університету. Хоча вірність традиціям та порядку – це базова чеснота нашого закладу, але час від часу варто давати зелене світло інноваціям, узгодженим з керівними органами. Тож я маю ряд пропозицій щодо оптимізації роботи науково-дослідної частини (НДЧ), які, певен, зможуть суттєво покращити науково-технічні розробки та підвищити обороноздатність України.

У зв’язку з консервацією приміщень Університету на два зимових місяці та відсутністю офіційних роз’яснень щодо функціонування НДЧ у цей період серед її співробітників отримують розповсюдження настрої, що межують з публічним приниженням честі та гідності КНУ та його керівництва. Стараннями ненависників Університету спільнотами у соцмережах поширюються чутки, що працювати решту часу до нового року не має сенсу, оскільки двомісячна перерва у роботі все одно перекреслить будь-які існуючі наробки. Виходячи з цього співробітники починають халтурно ставитись до своїх прямих обов’язків: заповнення робочих журналів та інших форм звітності.

Трудова дисципліна, як відомо, є найголовнішою проблемою НДЧ. Її співробітники постійно покидають місця, визначені внутрішнім розпорядком, нехтуючи при цьому оформленням відповідних дозвільних документів, що призводить до анархії та втрати керованості.

Саме тому я пропоную розглянути пропозицію щодо встановлення на робочих постах колодок та системи ланцюгів, які не даватимуть змоги співробітникам зловмисно віддалятися від місця, визначеного прийнятими внутрішніми правилами, на відстань більше 3 метрів. Такий підхід дозволить ефективно контролювати науково-виробничу діяльність НДЧ та підвищить продуктивність їхньої роботи через неможливість нехтувати своїми функціональними обов’язками.

Контроль за дотриманням дисципліни я пропоную надати Трійкам з Охорони Трудової Етики (ТОТЕ), сформованим із залученням співробітників відділу кадрів КНУ, професійних юристів КНУ та патріотичної молоді.

Більш того, я пропоную залишити цю систему в силі і надалі, починаючи з весняного робочого періоду. Виховані у такому режимі наукові співробітники не лише нададуть могутнього поштовху іноваційним розробкам, а й стануть вигідним активом, з яким КНУ може гідно виступити на міжнародному ринку. Колективи науковців разом з колодками, ланцюгами та контролюючими Трійками з Охорони Трудової Етики можна буде здавати в аренду комерційним установам та зарубіжним партнерам, або навіть продавати на спеціалізованих біржах. Слухняні виконавці стабільно користуються високим попитом, тож КНУ матиме змогу не лише позбутися збитків від НДЧ, а й перетворити її на вигідний бізнес.

Сподіваюся на щонайшвидшу відповідь і готовий до подальшого співробітництва.

З найкращими побажаннями.

Олексій Хаврюченко

khavryuchenko.oleksiy
Алекс Хавр

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації