site.ua
член клубу

Пам’ятаєте, що таке «гроші»? Саме поняття. Гроші – це все, що виконувати функцію грошей.

Так ось те саме можна застосувати до зброї. Зброя – це все, що виконує функцію зброї. Тобто – вбиває, нищить, травмує, ранить, перешкоджає подальшій ефективності противника або ворога.

А тепер ходімо далі. Крім самої зброї (фізичного знаряддя вбивства) можна згадати про такі речі в умовах війни відкритої або ж прихованої.

Гуманітарна політика – зброя:

  • Культура (мистецтво усне, писемне, малярське, співоче, і т.д., поведінка індивідів, що об’єднується під спільний знаменник) – діє поступово, проте глибоко. Об’єкт, що сприймає чуже мистецтво, приймає його до свого життя, згодом ототожнює своє сприйняття світу з ним. Менталітет, що був чужим, сприймається як «свій». Протидія агресії з боку представника носія такої культури різко знижується. Вже самим сприйняттям чужої культури як «своєї» здійснюється асиміляція. Згодом, під впливом культурних чинників виростають покоління своєрідних «яничар», що приймають ворога як рятівника та друга. Культурні чинники вбивають націю та менталітет спільноти неагресивно, з відкладеними в часі результатами.
  • Права людини. Посилання на «універсальність» прав людини як до істини знижує протидію агресії, оскільки закликає до «правильної» поведінки. Таким чином, при зневажанні прав людини ворогом, ви будете їх дотримуватись. Відповідно, - виникають нерівні умови сторін.
  • Історія. Спільна історія може використовуватись з такою самою метою. Викривлення фактів, підміна понять (з застосуванням попередніх пунктів) впливає на зниження обороноздатности. Початкове протистояння знищується постійним створенням паралельного минулого, якого насправді не було. Причини початкового спротиву агресії стираються, сам спротив стає нелогічним.
  • Мова. Хоч це може стосуватися і пункту першого, проте саме мова є носієм менталітету. Знищенням мови або її пошкодженням (злиттям двох мов, уніфікацією норм) робиться незагоєна рана народу. Втрата природнього розуміння етимології (походження) слів та конструкцій знищує можливість передачі значення явищ чи дій з покоління до покоління. Перекази, легенди чи просто історії втрачають колорит, нівелюються. Міфи та героїчні події втрачають зміст, знищується ідентичність народу.
  • Неправдиві новини, фейки. Незалежно від користувачів новин, використовуються або для розпалювання негативних почуттів власних прихильників (як «розіп’ятий хлопчик» для русскомірців) або ж створення ворожого середовища в тилу противника (як перевернутий прапор в Україні, «обурливі» новини про скасування вітання «Слава Україні» в армії). Понижує рівень критичного мислення, відповідно – взагалі сприйняття реальности. Згодом люди перестають орієнтуватись в подіях, чим створюють хаос, що цілком підходить для подальшого захоплення країни агресором.

Люди – зброя:

Крім саме ворожих комбатантів або найманців чи шпигунів, можуть використовуватись також:

  • Корисні ідіоти. Активні громадяни, що або через фанатичність, або через відсутність критичного мислення, здатні знищити супротивника (часто – видуманого) всередині своєї спільноти, чим понижать обороноздатність.
  • Недалекі люди. Неактивні громадяни, що подібні до корисних ідіотів, проте їхня діяльність полягає в поширюванні фейків та звинувачень проти усіх навколо. На них добре діють фіктивні новини, а також культурна політика. Легко створити внутрішнього ворога, чим знову-таки полегшити роботу для агресії.

Це – далеко не вся зброя, і не деталізована, і без прізвищ.

Проте це все варто брати до уваги як президенту, уряду, депутатам різних рівнів, так і звичайним громадянам. Це все зараз застосовується проти нас.

Будьмо уважні.

---

Телеграм-канал https://t.me/kolybabloginfo

Блог https://mkolyba.wixsite.com/kolybablog

maksym.kolyba
Максим Колиба

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації