site.ua
член клубу

Нещодавно під одним з моїх текстів побачив коментар щодо Зеленського, мовляв, «він що може, те й робить». На моє запитання, а що саме він робить, була відповідь «працює президентом».

І тут я зрозумів Зеленського.

Я ніколи, чесно, не думав, що він – проросійський. Ті, хто його просували і зараз використовують – цілком проросійські, а президент – ні.

Зеленський не хоче знищити країну. Можливо, його оточення – так, але не він.

Він просто «працює президентом».

Знаєте, так, як працюють поганенькі клерки в державних установах на найнижчих рівнях? Причому коли немає якихось великих обов’язків, просто – прийти, поставити якусь печатку, піти, поклацати на клавіатурі, потім – додому. І знову наступного дня на дев’яту годину, і – до шостої. А коли прийде час, - у відпустку. А якщо назбирається багато відпусток за минулі роки, то можна їх витрачати потім часто і багато.

Робота не подобається (тим більше, якщо працюєш не за професією), але зарплата стабільна, деколи піднімуть – коли піднімуть мінімальну зарплату по всій країні. І щомісяця якась премія, відсотків 10. Та й нормально.

Але тільки президентом не треба працювати. Президентом треба бути. Бо це трохи більше, ніж перекласти документи з папки «на підпис» до папки «виконано». Це «робота», коли від твого безпосереднього рішення залежить доля країни. Від того, яка фотографія учора з тобою висвітлилася в інтернеті, буде сформована про тебе думка світової спільноти. А там – гроші і довіра. Або банкрутство та ізоляція.

Це треба розуміти. І придумуючи нові «вихідні», «канікульні» карантини, слідкувати за їх ефектом і наслідками. А не відпочивати в черговій відпустці і ставити фото з купами людей без дистанціювання.

Бо й навіть просто «працю» Зеленський виконує поганенько, якби був клерком – давно би звільнили.

Але він – «працює президентом». А мав би ним бути.

---

Телеграм-канал https://t.me/kolybabloginfo

Блог https://mkolyba.wixsite.com/kolybablog

maksym.kolyba
Максим Колиба

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації