Нещодавно ЗСУ отримало нову техніку, мова йде про винищувачі, гвинтокрили та новітні безпілотні авіаційні комплекси. Я б хотів зосередитись саме на безпілотних авіаційних комплексах. А мова піде саме про модернізований іноземний безпілотний авіаційний комплекс, назва якого поки що залишається таємницею. Відомо, що комплекс устатковується цифровою відеокамерою, тепловізором і нічним баченням зі збільшеними кутами огляду. Завдяки захищеним каналам зв’язку безпілотник може проникати у повітряний простір, що охороняється ворожими системами радіоелектронної боротьби, здійснювати розвідку і передавати відео-зображення та координати. Також цікавим є те що в БПЛА інтегровано систему автоматичного визначення координат цілі, тобто система автоматично конвертує координати виявлених об’єктів у систему СК-42, якою користуються артилеристи для наведення вогню.

Таким чином на минулому тижні БПЛА, який пролітав над тимчасово окупованими територіями було зафіксоване важке озброєння яке заборонене Мінськими домовленостями. В ході розвідувального польоту біля с. Староласпа було виявлено 11 танків, а зенітний ракетний комплекс біля с. Майорово. Також в не підконтрольному урядові України районі на заході від м. Луганська зафіксував озброєння, розміщене з порушенням ліній відведення. Зокрема, це один міномет (2Б-11 "Сани", 120 мм) біля с. Довгого, один танк (T-64) поблизу с. Хорошого і п'ять танків (чотири T-72 і один, імовірно, T-72) поруч із с. Новоселівкою.

Ворог продовжує розміщувати військову техніку (зенітні ракетні комплекси, танки й міномети) з порушенням лінії відведення важкого озброєння. Ситуація в районі проведення ООС залишається під контролем українських військових.

Разом переможемо!

Слава Україні!

max.petrovsky
Max Petrovsky

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації