Вашингтон звинувачає Китай у спробі зайняти місце Америки у світі. Це звичний спосіб для Америки влливати на інші країни - так, Вашингтон став майстром технологій та еволюції людини, та Америці слід змиритися із тим що в сучасному світі немає єдиного лідера та єдиної влади в одного гравця. Після того як Пекін став власником золотих облігацій Америки стає ясно що Китай буде продожвувати нарощувати власний потенціал незважаючи на погрози Америки. Мова йде про те що Китай може стати фактором номер один у світі за впливом та мережею своїх структур в світі і навіть у самій Америці: зараз саме Китай стає власником нових технологій та може на рівних конкурувати із Вашингтоном.

Китай стає світовим геополітичнимм центром - так, в Китаї немає свободи та конкуренції, та саме пордяок Китаю стає для світу дуже привабливим механізмом власного вибору шляху розвитку. Саме Китай зараз зі своєю комуністичною ідеологією стає рівноцінним конкурентом Вашингтона котрий показує світу що можливо бути успішним навіть тоді коли ти не відповідаєш нормам Заходу. І Китай впевнено іде до своєї мети - це світове панування. І Америка тут не може не хвилюватися за свою долю - Китай може легко перекреслити всі потуги Америки у формуванні саме американського світу. І Росія зараз також із Китаєм стає новим центром влпиву у світі. І безсумнівно це не може не тривожити Америку котра ділиться зі своїми доходами із громадянами аби ті тяжко працювали та могли утримувати соціальну базу Америки. Та Китай не ділиться зі своїми громадянами прибутками і це стає для бізнесменів фактором котрий надає перевагу саме Китаю, а не Америці.

Вашингтон може зараз стати державою котра втратила свій потенціал розвитку бо на світі існує ще одна модель успішного розвитку та існування країни. Після того як китайський комунізм остаточно виграє конкуренцію у капіталітичної Америки станеться процес перерозподілу світових капіталів на користь Пекіна і саме це тривожить американців: вони бояться що влада у світі, тобто гроші та центр прийняття рішень пересунеться до Пекіна із Вашингтона. І тоді вже наздогнати Китай буде неможливо, бо він стане мати свою владу задля того аби формувати порядок денний світу у своїх інтересах. Отож: Вашингтон зараз може кричати про те що китайці все у нього вкрали та цьому ніхто не повірить - саме Китай стає для світу новим спасителем що може нагодувати світ та привести світ до нових наукових відкриттів. І саме невпинний розвиток Китаю стає для Америки головним болем що не може бути перекреслений новою політикою Трампа - політика Трампа не спрацювала і він стає досиджувати свої останні дні на посаді. А тим часом Китай стає власником Європи та може скуповувати акції європейських корпорацій.

Так, саме Америка відродила Європу після Другої світової війни. Та зараз не час того аби дискутувати хто крутіший - зараз час демонструвати результат задля іновацій та росту виробництва. Тож Америка котра сама знищила свій виробничий потенціал зараз стає просто іграшкою в руках Китаю. Немає вже ніяких залякувань ядерними ракетами - Китай також має ядерні ракети та може мати сучасне управління своєю армією. Тож розв"язати проти Китаю війну та все забрати аби все знову перемістити до Вашингтону не вийде - Китай буде боротися за свої права стати нацією номер один до останніх сил. Більше того - Китай зараз стає саме власником нових технологій котрі можуть стати для людини новим відкриттям задля того аби всі стали вкладати свої інвестиції саме у в Китай та виводити свої капітали із Америки. Це і стається.

mihaylo.antonishin
Михайло Антонишин

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації