Мозок, як зразковий біо процесор, який може бути застосований для створення типового ядра інтегрального інтелекту.

Звичайно мозок на порядок вище любої комп’ютерної системи. Але він все ж таки являється своєрідною біо машиною в якій інформація протікає чи освоюється двома методами з допомогою системи хімічних та електричних імпульсів. Коли інформація тече по нейрону це електричний сигнал, а коли виникає сигнал взаємодії між нейронами це уже хімічна взаємодія, хоча електричний сигнал також проходить . Місця таких контактів взаємодії являються синапсами і чим кількість синапсів більша та сильніша, тим мозок працює краще. А чим емоційна сторона сильніша, тим швидше засвоюється інформація; якщо системний сигнал чисто електричний чи слабий хімічно, тоді інформація для мозку не значна і може не фіксуватися. Мозок це тисячі паралельних та послідовних суб процесорів; один рахує форму, другий об’єм, третій запах і так далі. Мозок електрично нейтральний, але шляхом трансформації їжі утворюється негативний потенціал нейронів – 50 мкВ, які готові до взаємодії з позитивною порцією сигналу інформації. Чим вища плотність синапсів тим мозок функціональніший, а в людини кількість синапсів найплотніша та системно зв’язна. Коли ми вживаємо з їжею глюкозу, яку мітохондрії трансформують в клітинний заряд негативного знаку, шляхом позбавлення позитивного заряду з клітини. Далі процеси в головному мозку подібні до двійкової системи передачі інформації 1 і 0, які систематизуються в бази даних та оперативну інформацію, яка мігрує організмом. Щоб сигнал пройшов надійно потрібен ряд повторної інформації, своєрідне підтвердження важливості даних. Нейрон працює подібно до аналогового принципу з дозволом та гальмування передачі даних. Щоб рухатись ми блокуємо лишнє, включаючи тільки потрібне, тобто основа це блокування всіх незадіяних систем та дозвіл на потрібну дію тільки тих елементів організму, що відповідають за конкретну дію чи реакцію. В загальному базовий інстинкт це гальмівний блок нервової системи, яка блокує незадіяні системи організму. Робота нейронів це своєрідні процеси прийняття рішення, де їх рахунок 90 млрд нейронів і кожний генерує 5000 синапсів. Мозок в основному харчується глюкозою, глутаміновою кислотою; ця молекула самий розпоширений елемент в природі і її найбільше у природніх білках. Інша кислота гама впливає на гальмувний процес прийняття рішення, тобто вона держить в нейронах мінусовий заряд, або електричний мінус. В базовій системі керування організмом та системі прийняття рішень використовується електрохімічний тип взаємозв’язку подібний до двійкової системи цифрових технологій.

Резюме: наш мозок це біомеханічна машина з електричною та хімічною провідністю і вона практично здатна при правильній моделі драйвера підключатись до любого цифрового пристрою чи мережі. Ця фундаментальна здатність і буде вважатись символічною "третьою корою головного мозку", яка потенційно може підключатись до нейромереж різних типів та здійснювати взаємозвязок з технологічними нейромережами і не тільки.

Якщо глянути з точки зору психології головні функції розумового процесу зводяться до двох найпростіших операцій - диференціації та інтеграції. Наше мислення влаштовано дуалістично, на рівні бінарних позицій - воно постійно розрізняє і об'єднує, де розрізнення є позитивно навантаженою операцією свідомості. Тому світ такий багатоманітний бо складається з відмінностей. І саме відмінності становлять нашу ідентичність.

І на завершення невеличкий філософський відступ від Гегеля:. Існує Суб‘єктивний Дух – Теза, (der subjektive Geist) як такий. Він проектує себе, як Об‘єктивний Дух – Антитеза (der objektive Geist). І в цьому моменті розпочинається історія.


oleg.onats
Олег Онаць

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації