Цікава статистична інформація щодо "генетики", чи "ментальності" росіян та російськомовних. Лише статистика, висновки робити вам!

Вступ до ЄС підтримали б на референдумі 70% україномовних громадян, 48% двомовних, 36% російськомовних (30% російськомовних голосували б проти).

За вступ до НАТО проголосували б 56% україномовних, 37% двомовних (і це більше, ніж против-ників), і лише 25% російськомовних (проти – 41%).

За своїм ставленням до громадян Росії російськомовні вирізняються з інших груп: серед них превалює позитивне (46%) та нейтральне (38%) ставлення, тоді як для україномовних більш характернимє нейтрально-негативне ставлення. Двомовні в цьомупитанні є дещо ближчими до російськомовних. (http://razumkov.org.ua/upload/Identi-2016.pdf)


Чи підтримали б Ви проголошення Незалежності України сьогодні?

Серед україномовних рівень підтримки Незалежності України — найвищий - 90%. Тимчасом російськомовні громадяни — чи не єдина соціальна група, в якій рівень підтримки Незалежності суттєво менший за 50%. Зауважмо, що опитування проводилося, коли на сході України йшли активні бойові дії й коли рівень патріотизму населення, здавалося б, мав би зашкалювати.(http://gazeta.ua/articles/sogodennya/_rosijskomovn...)


"Чи погоджуєтесь з тезою, що Голодомор - це геноцид?"

Так, серед респондентів, рідна мова яких українська, прихильників тези 90%, в той час як серед тих, хто вважає рідною російську, – 59%. (http://vysnovky.com/news/2473-rosiiskomovni-ukraji...)

P.S. Ми не маємо толерувати подібні речі, не маємо проблеми загортати у яскраві обгортки від цукерок "рошен". Бо проблеми від того не зникають, а навпаки, накопичуються, а потім вибухають... вибухають інколи і у прямому сенсі... (терористичні акти в ЄС, Брейвік тощо...)

oleksandr.aronets
Олександр Аронець

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації