Просто кілька фактів з відкритих джерел для розуміння того, що Білорусь фактично перетворена на проросійський анклав під зовнішнім управлінням. Навіть не заглиблюючись в дрібніші деталі.

В ЗС Білорусі був збережений Лукашенком і потужно розвинений за допомогою російських спецслужб інститут ЗАМПОЛІТІВ, які тепер називаються заступниками командирів з ідеологічної роботи. Враховуючи те, що у спільній (!) військовій доктрині Білорусі і Росії найбільш імовірними супротивниками прямо названі країни НАТО і Польща, якихось нейтральних варіантів напрям роботи цих спеців не залишає.

Цитата:

"Офіцерський корпус Республіки Білорусь комплектується випускниками семи військових факультетів цивільних навчальних закладів, а також військових інститутів Російської Федерації...

...Фахова підготовка майбутніх білоруських офіцерів у російських спеціалізованих вишах значно краща, ніж на факультетах державних університетів. Деякі спеціальності взагалі можна здобути лише у військових навчальних закладах РФ".

Військова еліта Білорусі ОДНОЗНАЧНО на боці Росії. Далі теж цитати з відкритих джерел:

1. У Силах спецоперацій (які становлять 10% від ЗС) служать переважно офіцери, які закінчили Рязанське вище повітряно-десантне командне училище або факультет спеціальної розвідки Новосибірського училища.

2. Під час вступу до військових вишів в РФ білоруські хлоп­­ці як обов’язковий предмет складають російську мову. Білоруська, вочевидь, не потрібна. Армійська вища освіта так само здобувається або у Військовій академії Республіки Білорусь (викладачі зрозуміло звідки, як і ким фактично затверджена програма), або в численних російських академіях.

3. З чотирьох заступників міністра оборони РБ три - етнічні росіяни. У керівництві військово-повітряних сил та військ ППО три генерал-майори та чотири полковники. Командувач ВПС–ППО – росіянин. На інших ключових посадах Збройних сил РБ також переважна частина росіян.

4. "Сили спеціальних операцій" РБ, чисельністю 6 тисяч осіб, які складаються з двох бригад десантників, одної спецназу, та ще кілька загонів, зформованих виключно офіцерами і прапорщиками для виконання особливих завдань, наскрізно просякнуті радянською і російською ідеологією і впливом (як і органи МВС і КГБ), які б мали теоретично протистояти "зеленим чоловічкам" у випадку чого, фактично і перетворюються на тих самих "зелених чоловічків" за прямим наказом з Кремля.

Фактично, всі силові підрозділи РБ, аж до особистої охорони Лукашенки, перетворені Кремлем на сторожових псів, навчених та ідеологічно вмотивованих жорстко охороняти ВНУТРІШНІЙ ПЕРИМЕТР РБ, а особливо російські інтереси в ній.

Ці пси не довіряють Лукашенку настільки, що очевидно навіть автомат для його телебіганини між гвинтокрилом та резиденцією видали БЕЗ РОЖКА З ПАТРОНАМИ.

Так вчиняють з заручниками, яким відведена роль цапа відбувайла, або навіть сакральної жертви, якщо доведеться діяти більш рішуче для захисту власних інтересів. Втечі а ля Янукович більше не буде.

oleksiy.nesterenko
Олексій Нестеренко

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації