site.ua
топ-автор

Фільм "Munich" Стівена Спілберга 2005 року не взяв жодного "Оскара". Мало того, на нього обрушилася хвиля критики від всіх - починаючи з ізраїльських спецслужб та закінчуючи палестинськими оглядачами. Але ж Спілберг зняв цей фільм, "щоб світ не забув про те, що трапилося в Мюнхені влітку 1972-го".

Можу сказати, чому він мені "зайшов": естетика початку 1970-х - все витримано і чесно. Ті, хто вивчав історію мистецтва, просто історію і культуру тих часів - зрозуміють.

По-друге, це не кіно про помсту, а про відплату. Всім, хто згоден на насильство - має отримати відповідь. І відповідь має бути адекватною - "по справах його" (с).

"Відправляй хлопчиків" від пані Голди Меїр - це звучить як молитва. Справедлива та невідступна. Це дає право на надію вижити та перемагати.

А ще + в карму Спілберга, що він на головну роль Авнера взяв хорвата Еріка Бана, а інших євреїв грають, наприклад, англієць Деніел Крейґ і ірландець Кіаран Гайндс.

А головне, ви знаєте, скільки українських хлопців та дівчат мріють про наш український Моссад? - Ні, не знаєте.

Тому особливо мерзотно, коли наш президент замість того, щоб підтримати свої рідні спецслужби та брати приклад з євреїв - хоча в кіно, курва, просто тупо здає інтереси України в ефірі олігархічного каналу.

В мене все. І не робить вигляд, що ви йому це пробачили.


olena.balaba
Алена Балаба

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації