Заступником Генерального прокурора – Головним військовим прокурором Анатолієм Матіосом подано адміністративний позов до Окружного адміністративного суду м. Києва щодо оскарження законних дій керівництва та посадових осіб Генерального штабу Збройних Сил України.

Військовий прокурор, який надзвичайно полюбляє 112 канал, пафосно, з алегоріями про “чорні дири”, “це не світло – це потяг”, про “голову професора Доуеля” і "Гаагу" анонсував цю новину в проміжках між присутніми на програмах Мураєвим і Шуфричем.

https://112.ua/politika/matios-prosit-sud-razyasnit-pravomernost-deystviy-genshtaba-kotoryy-ogranichil-dopusk-voennyh-prokurorov-na-obekty-vsu-441918.html

Із впертою і тупою наполегливістю дана особа систематично генерує різноманітні “новини” для російського ІПСО. Вони просто в захваті від діяльності такого помічника. Хулі напружуватися - #ТоляТепловізор є.

Сподобалося в ефірі тільки одне, як журналіст запитав у нього про те чи має телефон Муженка, щоб вирішити всі питання в особистому спілкуванні. Відповів що має і в кращому прокурорському стилі зіскочив з відповіді. Проявивши в ефірі свою сцикливість і продемонструвавши свою схильність до інтриганства і нікчемного пі#дежа.

У чому ж причина, за якою #ТоляПТРС подав в суд на посадових осіб Генерального штабу?

За словами головного військового прокурора у війська було відправлено телеграму, яка начебто суттєво обмежує можливості прокурорів у проведенні невідкладних слідчих дій і суперечить процесуальному законодавству.

Ґвалт, прокурорів влади і впливу на війська позбавляють!!!! З ефіру зрозуміло, що за словами військового прокурора нашій армії скоро пі#дець, тому що командири не справляються і тільки військові прокурори у ній підтримують законність, дисципліну і правопорядок на 6000000000 засіданнях в судах.

Чи це так насправді як самопіариться на різноманітних ефірах і ЗМІ #ТоляПТРС? Про яке доручення Генерального штабу конкретно говорив прокурор в ефірі народ не знає і не бачить, але маніпулятор працює натяками в потрібному собі напрямку. Ось до вашої уваги копія цього доручення. Судіть самі, виходячи зі змісту телеграми, яка надіслана з Генерального штабу у війська в кінці березня 2018 року.


Висновок.

1. У суворій відповідності з положеннями Конституції України, Законів України “Про прокуратуру”, “Про Статут внутрішньої служби Збройних Сил України” Генеральним штабом Збройних Сил України було упорядковано доступ представників прокуратури до військових частин (об’єктів) Збройних Сил України.

Отже, у телеграмі Генерального штабу, яка надійшла у війська викладені НОРМИ ЗАКОНІВ УКРАЇНИ, ЯКІ НОРМАЛЬНИЙ СУД НІКОЛИ НЕ ОСКАРЖИТЬ.

2. Очікується, що Генеральний штаб не буде погоджуватися з позовом і надалі буде вживати заходів щодо забезпечення безперешкодної законної діяльності Збройних Сил України та захисту прав військовослужбовців від протиправних посягань.

Прогнозується, що швидше за все, представники Генерального штабу запросять на засідання адміністративного суду громадськість, волонтерів і організують он-лайн трансляцію засідання. Відповідна заява до судді скоріше за все надійде.

Офіцери Генерального штабу, по крайній мірі тих, кого я знаю, не такі тупі як прокурори і вони будуть робити цей судовий процес максимально прозорим, тим самим продемонструють суспільству, що відбувається насправді. А саме: які ж цілі переслідує #ТоляПТРС-ТЕПЛОВІЗОР, прикриваючись начебто законами і маніпулючи суспільною думкою.

Громадськість мудріша також за деяких військових прокурорів і вона зрозуміє те, що ніхто насправді не обмежує права військових прокурорів. Навпаки Генеральний штаб - вимагає від них дотримуватися ЗАКОНІВ.

3. В Україні сильнішає громадянське суспільство і його думка завжди мала з початку російсько-української війни і буде мати надзвичайно ефективний і значний вплив на процеси взаємодії силових і правоохоронних структур, зокрема і конфліктні.

Можливо так і народжується цивільний контроль над армією, однак під цей контроль повинна підпадати і військова прокуратура, і судочинство, а не залишатися “білою вороною” чи “СОВОЮ”.

P.S.

Кому цікаво тут: http://resonance.ua/viyskova-prokuratura-boykotuie-dbr/ про те, як Військова прокуратура бойкотує становлення Державного бюро розслідувань.

realist.armiyskiy
Реаліст Армійський

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації