Longread

Щоб не було звинувачень в розгоні мною зради про те, що в армії з фізичною підготовкою все погано, відразу наголошу: прослуживши десятки років в армії, завжди здавав фізичну підготовку і тепер здаю – на задовільно і добре. Але без фанатизму і великої любові до фізичних виснажень. Вважаю, що це елементарна людська потреба – бути фізично готовим до навантажень життя і діяльності. У здоровому тілі здоровий дух і навпаки. Для своїх років маю задовільну фізичну форму і вагу. Не дивлячись на купу хронічних болячок, які здобуті на службі, в побутових умовах життя і посилені війною.

Тобто Я ЗА ФІЗИЧНУ ПІДГОТОВКУ І ГОТОВНІСТЬ військовослужбовця до виконання бойових і інших завдань, відповідно до його функціонального призначення.

Однак, процитую одного британського воєнного історика Безіла Ліддл-Гарта (Sir Basil Henry Liddell Hart), який у своїй книзі “Течія війни” (“The Current of War”) написав таку річ: “ТОЙ, ХТО ВИСНАЖУЄ СЕБЕ ФІЗИЧНИМИ ВПРАВАМИ, РІДКО ТРЕНУЄ СВІЙ РОЗУМ ВІДПОВІДНИМ ЧИНОМ”.

З цією цитатою я змушений погодитися, тому що рідко зустрічав у своїй службі військових фахівців з фізичної підготовки у Збройних Силах з високим рівнем IQ та ерудованістю. Служити з всебічно розвинутими військовими ерудитами з фізичної підготовки мені просто не повезло. Вони, звісно ж є, але десь поховалися. В масі своїй, головними знаряддями їхньої служби є свисток, прапорець і секундомір. Думати не потрібно, тільки свисти, засікай і махай.

Для повного уявлення портрета військового фізошника, треба зазначити, що деякі з них, демонструють, окрім низького інтелекту, ще й зверхнє ставлення до людей, тому що вони мають зрощене у змаганнях фізичне ЕГО: Я сильніший, Я витриваліший ну ЯЯЯЯ …. Решта всі – це недорозвинуті слабаки.

Отже, в остатку залишається: тупе, бо сильне фізично і навпаки сильне фізично, бо розумом не здатне осягнути деякі явища. А звідси й прояви хамської поведінки відносно інших військовослужбовців. Дали владу на час контрольної здачі нормативів, тому треба всіх за@бати, щоб “уважали и боялись”.

Хто служить в нашій армії з кінця ХХ ст., той пам’ятає як постійно змінювалися нормативи з фізичної підготовки. Ось в цьому в Збройних Силах мало що змінилося. І тепер ці фізошники-експериментатори продовжують дивувати (читай: за@обувати) війська своїми експериментами з фізичної підготовки.

Сук@!!! Вони провели вже цілий оберемок цих експериментів над фізичною підготовкою військових. І зупинитися вони, ці хєрові експериментатори, вже не можуть. Головне, що результати їх експериментування нікого потім не цікавлять. Тому що такі результати отримували, що нафіг нікому не потрібні. Ні начальству, ні людям. Здоров’я і фізичної підготовленості вони військовим точно не покращили. Ба більше – навпаки забирали.

Як тільки до них призначається якийсь новий начальник, відразу ХУУУУ@К!!! і починається експеримент. Люблять познущатися з людей експериментами. Просто насолоджуються цим. Як садисти…. Кайфують від людських фізичних страждань.

Це ліричний вступ. А тепер по суті проблеми.

Ось ці фізошники, коли думати немає чим (голова, щоб дути у свисток), то люблять здивувати начальство якоюсь новизною. Зараз же модно і популярно говорити про стандарти НАТО в ЗСУ. А фізо? Що, ми фізошники, гірше? А давай і ми прогнемося та @обнемо натовським стандартом по військам і органам управління. Вірніше, проекспериментуємо (читай: отримаємо задоволення від фізичного знущання) над особовим складом в черговий раз.

Логіка в “ерудита”-фізошника з будь-якого управління підготовки, приблизно така – ну ми ж хочемо бути схожими на американців? Хочемо. Ну так і будемо! І начальство похвалить за ініціативу і черговий експеримент проведемо. Відіб’ємо у всіх раз і назавжди охоту стандартизуватися під НАТО. От як їх назвати як не вражинами стандартів НАТО після того?

А мета і результат які будуть досягнуті в експерименті?

А результат нікого не@бьот!!!

Тепер ми маємо місячні в фізошників. Тобто місячник перевірки в ЗСУ фізичної підготовленості військовослужбовців за американськими нормативами – Army Physical Fitness Test (APFT). Цитую з розпорядження: “за нормативами армійського тесту фізичної придатності ЗС США”.

“Пи#дец подкрался незаметно”.

Про американські тести фізичної придатності ніхто не знав і ніхто нікого у військах не попереджував!!!!

Всі готуються по українським фізичним нормативам до здачі.

А тут – Ху@сь!!! Нежданочка. Екскремент мля…

Іншими словами, офіцер, якому, наприклад, 45 років тренується бігти на 1 км, а довольна рожа фізошника з управи підготовки каже: Нєєєєє!!!! Я вирішив, що ти будеш здихати 2 милі (3 км 218 метрів) а не один км. І здохнеш, сука!!!! Бо я експериментатор! Палимо жир, падли!!! Бо він на 1 км в тебе ніх#я не згорає. Він згорає тільки на 3219-му метрі!!! Так нам сказали американці. І тут офіцер щиро починає ненавидіти американських партнерів за їхні тести! На двох милях …. Замість одного км.

І сухопутчики, і льотчики, і моряки, і десантники, і спецпризначенці – всі повинні пройти фізичну перевірку за одним тестом…… Класика у фізошному стилі: “А не@єбьот”.

Їм деякі підготовлені офіцери кажуть: а в американців же не так як ви доручення збацали!!! У відповідь: а нас – “не@єбьот”. І всьо тут. Ще можуть прикритися і дурака включити, що команда дана зверху. Начебто це якийсь старший начальник дав команду, а не вони, мудаки, це йому запропонували. Цікаво, на кого ж показують пальцем?

“Но!!!! Петька!!! Есть ньюанс!!!!” (Це з анекдоту про Чапаєва)

Херові експериментатори з фізичної підготовки в оригіналах американські документи не читають. Але у них є в допомогу Вікіпедія. Чого заморочуватися, якщо можна скачати звідси:

https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B5%D1%81%D1%82_%D1%84%D1%96%D0%B7%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%BE%D1%97_%D0%BF%D1%96%D0%B4%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%BA%D0%B8_%D0%90%D1%80%D0%BC%D1%96%D1%97_%D0%A1%D0%A8%D0%90

Навіть таблички з нормативами можна сперти і по ходу на@бати начальство, включивши їх в документ, тим самим підставити його по своїй тупості.

Розуму ж не вистачило взяти матеріали, наприклад, звідси: http://www.apft-standards.com/ або показати особовому складу ось це: https://vimeo.com/129783805 розгорнувши хоча б елементарну підготовку до здачі американських нормативів. Визначити для цього достатньо часу і ресурсів, зокрема людських. Ні. Так думати потрібно, організовувати і за щось відповідати. А думати немає ж чим. Краще свистіти у свисток.

У чому ж прикол? А в тому, що фізошники – це на@общики.

Хочете приклад? Будь ласка!

У своєму розпорядженні про перевірку фізичної готовності, яке пішло на війська, вони показали невірні вимоги до нормативів, яких немає в американському стандарті. Просто качнули з Вікіпедії і вставили в розпорягу, експериментатори херові. Там навіть в першій таблиці забули почистити помилку – залишили % замість балів. Як скачали так і залишили, дятли.

Наприклад, за встановленими правилами для цього американського армійського тесту, особовому складу у віці понад 40 років, щоб здати його по мінімуму в сумі за три вправи (віджимання, підняття, тулуба і біг на 2 милі) необхідно набрати 160 балів (як приклад: 60, 50, 50 балів). А в українських крутих фізошників в розпорядженні визначено, що потрібно набрати 180 балів! Здохніть, суки на мілях!!!

От тут вже американці кончились…

Для чого ж так дурити і людей, і начальників?

Щоб бути крутішими за американських військових?

Відповідь наших крутих фізошників з підготовки військ: “А не@бьот! Здихайте на тих мілях!!! На 180 балів мінімум”

“Дай дурню Богу молитися – він лоба розіб’є!” БЛД!!!

А як там в американців насправді?

Американські військові поставили собі завдання розвинути і підтримувати на відповідному рівні фізичні якості військовослужбовців (м’язову силу, м’язову і кардіо-распіраторну витривалість), що сприяє підвищенню стійкості їх організму до впливу несприятливих чинників, які пов’язані з його професійною діяльністю і навколишнім середовищем, формуванню психічної стійкості, а також підтриманням оптимальної ваги.

Насправді у них поставлена благородна і виважена мета до якої нашим ЗСУ треба прагнути. Факт!

ПИТАННЯ #1

А, що ж наші армійські фізошники?

Підхід абсолютно протилежний американському: “А давай проекспериментуємо над людьми! Проконтролюємо без підготовки здачу американського тесту і за@бемо всіх!”

У наших аху#нно благородна мета!

У ЗС США повна фізична готовність регулярних військ і резервних компонентів ДОСЯГАЄТЬСЯ та ПОСТІЙНО ПІДТРИМУЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО в МИРНИЙ ЧАС, оскільки умови виникнення та розгортання сучасної війни не дозволяють займатися ПІДВИЩЕННЯМ фізичної готовності військ після початку бойових дій. Це одна з концептуальних основ досягнення “повної фізичної готовності” ЗС США.

Іншими словами, американці кажуть нашим дятлам з ФП: доки ви воюєте – постарайтеся зберегти те, що маєте! Тобто вже набуту фізичну готовність.

Фахівці-фізошники з управління підготовки забули, що в Україні Збройні Сили воюють вже п’ятий рік? Ймовірно так. А чо – прапорець, секундомір, свисток! Нах#й мізки включати.

У ЗС США командири кожного підрозділу несуть відповідальність за забезпечення і особисте проведення занять з фізичної підготовки з особовим складом, а також стимулювання у своїх підлеглих постійно покращувати фізичну форму і вести активний здоровий спосіб життя.

Водночас, за рівень своєї фізичної підготовленості ПЕРСОНАЛЬНО відповідає кожний військовослужбовець США.

Допомогу в питаннях проведення занять з фізичної підготовки командирам підрозділів надають позаштатні інструктори з фізпідготовки (сержанти і солдати, що мають високі спортивні показники), які пройшли спеціалізовану курсову підготовку впродовж 4 тижнів.

Крім того, в американського командира в розпорядженні ще є штатні спортивні інструктори військової бази, які служать в частинах тилу (з розрахунку один фітнес-інструктор на 6-10 військовослужбовців).

ПИТАННЯ #2

Фізошники-експериментатори, ви розгорнули і підготували вже для військ тисячі таких інструкторів в допомогу командирам як це американці роблять?

Так беріть спочатку з них приклад, а потім експериментуйте на людях. Чи вони піддослідні щури?

У ЗС США тренувальний процес у фізичній підготовці вибудовується на основі РОЗУМНОГО поєднання таких принципів: ПРОГРЕСІЯ (послідовність нарощування навантажень); ПЕРЕВАНТАЖЕННЯ (регулярне перевищення звичних навантажень); ЗБАЛАНСОВАНІСТЬ (відпрацювання таких комплексів фізичних вправ, які дозволяють розвивати всі аспекти фізичної готовності); РІЗНОМАНІТНІСТЬ (гармонійне поєднання різних видів рухливої діяльності) і РЕГУЛЯРНІСТЬ (циклічний повтор занять із вдосконалення елементів фізичної готовності від двох до п’яти разів в тиждень).

ПИТАННЯ #3

Фізошники-“інтелектуали”-експериментатори, що ви з цих американських принципів вже РОЗУМНО втілили в ЗСУ? Окрім постійного перевантаження без врахування прогресії і послідовності та регулярних перевірок і контролів фізичної підготовки через жопу?

Раз українські військовослужбовці почали здавати нормативи APFT, значить ви (управління підготовки військ) вже забезпечили умови впровадження цих американських принципів у військах і органах управління?

Немає ні#уя у військах жодної умови для дотримання американських принципів і підходів. Однак, експериментують над людьми по повній. Ну не піз#ець?

Хто там турбується за морально-психологічний стан особового складу, окрім командирів? Структури МПЗ? Психологи? Ви так і залишитеся “замполітами-жополизами” назавжди, якщо не будете присікати на корню такі дурнуваті ідеї воєнних спортсменів. Зупиняйте їх і таких як вони. Вони ж просто розвалюють цей морально-психологічний стан.

У військах і органах управління вже зашкалює кількість офіцерів, які мають контузії, хронічні болячки, ПТСР і не отримують жодної пропозиції з реабілітації. Пофіг якої: фізичної, медичної, психологічної, соціальної чи яка там ще є?

ПИТАННЯ #4

Фахівці ФП, назвіть мені скільки офіцерів-УБДшників з ГШ або командування сухопутки пройшли реабілітацію за державний кошт?

Де вони її пройшли за вимогами Закону про їх соціальний захист?

Що скажете? Ви тут не при чому? Це медики і психологи повинні робити? У вас тільки секундомір, прапорець, свисток?

Так якого біса ви начальникам своїм херню пропонуєте підписувати? Фанати американських стандартів здорового способу життя і служби, бл@!

А як там в ЗС США з цими питаннями? Так доведіть людям і організуйте все так само як в них. Спільно з медиками і психологами. Хто заважає? Ймовірно тупість і байдужість.

А в армії США з тими, хто відновлює свою фізичну форму після поранень, хвороби, хронічних захворювань або з тими, хто має надлишкову вагу, а також, хто не здав перевірочний тест ПЕРСОНАЛЬНО займаються фахівці ЗА СПЕЦІАЛЬНОЮ ПРОГРАМОЮ, яка розроблена ЕКСПЕРТАМИ З ФІЗИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ СПІЛЬНО З ЛІКАРЯМИ.

ПИТАННЯ #5

У ЗСУ вже все так як в армії США? А скільки експертів з фізичної підготовки можуть вже скласти такі спеціальні програми?

Скажуть знову: це не до нас, це – до медиків. Ви ж хочете, щоб фізична підготовка була така як в ЗС США? Працюйте тоді спільно з медиками. Є вже хоч якісь розроблені спеціальні програми? Хтось їх бачив у військах?

Інше, болюче питання. У ЗСУ є так звана група ЛФК. Військовослужбовці, які повинні займатися лікувальною фізичною культурою Основна маса військовослужбовців дійсно там повинна бути за показниками здоров’я. По факту. Справедливості заради скажу, що є і винятки, коли товсті кабани ховаються там роками, щоб не здавати фізо.

Однак, ніхто вам, мудакам-фізошникам, не давав право знущатися над людьми. Один борзий, надмінний фізошник київського розливу відкрито всім ЛФКашникам при здачі нормативів заявляє, що комплекс вільних вправ ви в мене ніколи не здасте. Тому що я крутий і тупий в пень. Тому пи#дуйте вмирати на 1 км і обирайте якусь ще одну вправу. Бо я так по-тупому вирішив. Так бля по-американськи. Він вже позивний має: “Вбивця ЛФК”. Вважаю, що йому повезло, офіцери могли б обізвати “Долбо@обом”. Це щодо хамської поведінки таких представників фізошників.

ПИТАННЯ #6

А тепер про стимули для військовослужбовців США і облік результатів фізичної підготовки. Все гаразд в пацанів з фізичної підготовки управлінь підготовки в ЗСУ? Вже так як в американців?

В армії США для оцінки стану фізичної підготовленості всі військовослужбовці 2 рази в рік здають залік з нарахуванням відповідних балів за кожну виконану вправу. За підсумками перевірки в особові справи офіцерів, сержантів і солдатів (матросів) виставляються оцінки, які впливають на призначення на вищестоящу посаду. Ті, хто здав залік на “відмінно” ЗВІЛЬНЯЮТЬСЯ ВІД ПОВТОРНОГО ТЕСТУВАННЯ НА ОДИН РІК.

Іншими словами, там військовослужбовців не за@обують по-скотськи, а створюють умови і можливості для фізичної підготовки військовослужбовців всіх категорій.

Тим, хто не здав тест дозволяють перездати його через три місяці. У випадку невдалої спроби перездачі, військовослужбовець не несе дисциплінарну або матеріальну відповідальність, однак фактично знижує можливість свого кар’єрного зростання.

Якщо в ході декількох перездач не виходить набрати необхідну кількість балів, тоді на військовослужбовця накладаються обмеження по службі: він не може бути підвищений у військовому званні, отримати вищестоящу посаду. Після закінчення контракту, новий контракт з ним не заключається.

Прозорий облік і контроль. Рішалово не канає.

ПИТАННЯ #7

У нас вже все так як в американців? Знову це не до вас, керівники ФП? Це кадровики повинні зробити? Так добийтеся разом це робити. Які у вас проблеми? Свисток заважає?

Ще про одне не можу не зазначити. В американській армії є особливість боротьби з надлишковою вагою у військовослужбовців. Тому що це проблема в цілому американського суспільства. Така собі проблема від хорошого життя мабуть та дешевого їдла.

У зв’язку з цим, крім документів з контролю фізичної підготовленості особового складу в кожному виді ЗС ЩОРІЧНО розробляються інструкції щодо допустимого показника маси тіла. Якщо виявлено, що вага тіла у військового не співпадає з визначеними показниками залежно від віку і зросту, тоді він ЗОБОВ’ЯЗАНИЙ звернутися в медичний заклад і там для нього розробляють відповідну програму зниження ваги. Якщо впродовж наступного півроку не спостерігається прогресу зниження ваги до встановлених значень (від 1,3 кг до 3,6 кг в місяць) – військовослужбовець звільняється зі ЗС.

Наприклад, в морській піхоті США показник ваги не повинний перевищувати 18% у чоловіків і 26% у жінок.

ПИТАННЯ #8

В ЗСУ вже все так як в США? Ні? Так якого хрена ви, мудаки з фізо, знущаєтеся над людьми своїми екскрементами? Забезпечте умови, тоді вимагайте!

Ну і на сам кінець. Доб’ю.

ДОБРОВІЛЬНІ заняття спортом в ЗС США доповнюють фізичну підготовку військовослужбовців і сприяють підвищенню рівня їх фізичної готовності, розвитку бойового духу, сміливості, взаємовиручки, корисному проведенню дозвілля, знімають психологічну напругу. Тому що вони командних змаганнях беруть участь. Згуртовуються.

Не те, що в нас на спортивні “свята” зганяють всіх примусово-добровільно у вихідний день, коли з сім’єю треба побути хоч одну добу.

Заняття з фізичної підготовки в США популяризують. Буквально створюють культ здорового способу життя. І в американських військових популярний не тільки бейсбол чи американський футбол, а бадмінтон, боулінг і гольф.

Офіцери ГШ вже грають в гольф на стадіоні ЦСКА? А боулінг вже відкрили в КСВ чи командуванні ВМС?

Спортивну екіпіровку військовослужбовець США купує самостійно в магазині на території військової частини. Йому одноразово на закупівлю спортивної форми виділяються кошти під час укладання першого контракту, а потім додаються щомісячно в якості компенсації для своєчасного оновлення її елементів. Або за свій рахунок купується. Звісно, що за нижчими цінами. Все встановленого зразка. І комплект форми для всіх видів однаковий. Має тільки відмінності за кольором. Однак, наявність білих шкарпеток – обов’язкова.

Тут слід подякувати дятлам з фізпідготовки, що не задрочили всіх одягти спортивну форму, таку як в американців. З білими шкарпетками. А могли б. Від них же всього можна очікувати, від довбаних експериментаторів.

За всіма керівними документами Пентагона в кожному гарнізоні повинно бути не менше одного критого спортивно-оздоровчого комплексу площею від 5 000 до 20 000 кв.м. Спортивна споруда мінімальних розмірів встановлюється в тому випадку, коли загальна кількість військовослужбовців і 50% членів їх сімей старше 13 років складає менш ніж 1 тис. чоловік. На кожну наступну тисячу чоловік площа комплексу збільшується не менш чим на 680 кв.м.

І при цьому!!!! В спортивному комплексі обов’язково повинно бути як найменше коридорів, ігровий зал з сидячими місцями для глядачів, приміщення для групових занять (гімнастика, єдиноборства), тренажерний зал (на один тренажер відводиться від 4,65 до 6,04 кв.м), бігова доріжка зі спеціальним покриттям, також сауна, роздягальні, душові, адмін. Приміщення і кімнати для збереження спортивного інвентарю.

ПИТАННЯ #9

Ми це все вже маємо в ЗСУ? Експериментатори з фізичної підготовки? Ви і тут не при чому? Так якого хера ви тоді починаєте через жопу впроваджувати американські стандарти в фізичну підготовку ЗСУ, ідійоти?

Якщо, хтось і вбиває бажання служити в ЗС, знищує надію і сподівання на кращі зміни в армії – то це такі мудаки як ви, фахівці з ФП.

Друзі, а тепер скажіть, що Sir Basil Henry Liddell Hart був в чомусь не правий?

realist.armiyskiy
Реаліст Армійський

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації