В нашій армії є проблема – відчутна присутність в її рядах совків і рагулів.

Звідки ж беруться “совковість” і “рагулізм” в нашій армії?

По-перше, вони ніколи з неї не зникали. Вони як клас були завжди. Тому що в армії як ніде для них створено комфортне середовище для “розвитку і вдосконалення”. Збройні Сили – дзеркало суспільства. Пам’ятаєте?

По-друге, їх взагалі ще ніхто не знищував і не викорінював. Вони як домінантний вид хижаків, які пожирають все під час полювання. Це вони знищують, зокрема надії на позитивні зміни, а не хтось їх.

Вважаю, що на них зараз ефективно діє (і то тимчасово) тільки один спосіб впливу – “відстріл”. Маю на увазі поки що інформаційний відстріл. Наприклад, напишуть про таке чудовище блохери. Впізнають його люди, поржуть з нього, потролять, а воно все одно ж не зміниться, щось та утне знову. Зі злості може ще більше напакостить. Тому “відстрілювати” цих кадрів інформаційно та розкривати їх подвиги і діяння треба систематично, методично і невтомно.

Поясню дещо по поняттям.

Совок – це особЪ, яка існує та діє, сприймає і оцінює інших людей, досягає цілей через систему міфів, які йому захерачили в мізки за часів СЕРЕ-СЕР. Не обов’язково, щоб ця особина народилася і колись проживала в радянському часі.

Тут треба зауважити, що совок – сцука діагноз заразний і передається він від старших адептів до молодих, які не мали такого щастя жити в тому “соціалізмі”. Зараза передається не так як вірус СНІД чи ГРВІ. Це спосіб мислення і на його основі – якихось дій. Совком уражені, зазвичай ті, в яких світогляд або ще не сформований взагалі, і в їхні мізки можна заливати всяку ху@ту (геть так само як це роблять ваті на Расії) або вже сформований на основі цінностей совка.

Наприклад, таких як: “ночь кормить к утру зарезать”, “инициатива еб#т инициатора”, “я ничего не знаю, но чтоб было”, “колектив – всё, а ты – никто и зовут тебя – никак”, “я начальник – ты дурак, ты начальник – я дурак”, “рот закрой (завали еб#ло)” і т.ін.

Совки в армії просто тащаться від показухи, бірок, гасел, журналів обліку (списання, реєстрації і ХЗ чого ще), довідок, проведення нарад, розслідувань, оголошення стягнень, плодіння купи розпоряджень і телеграм, результат яких нікого не хвилює (головне – процес), встановлення пожежних щитів на РОПах, дикий супротив і небажання змінювати і оновлювати накази, інструкції …. – це такий собі собачий корм для їхніх двіжняків.

Їх гасло: “За#бать всех и вся!”

Запитуєш часом в совка для чого це все, поясни?

Відповідь: “А нееб#т! Чтобы было! Чтобы не раслаблялись”.

Діагностувати рагулізм простіше. Мій кум має шикарне пояснення: “Рагуль – це та особина, після спілкування з якою з’являється таке відчуття, що начебто наївся (Sorry!!!) гівна”.

Іншими словами, це коли совок роззявляє рота, ти його слухаєш, а потім починаєш спілкуватися з ним і, м’яко кажучи, наповнюєшся негативними емоціями і враженнями.

Унікальний тип в армії – це схрещений совок-рагуль. Два в одному. Грімуча суміш. Дірвався до влади і його несе. Хамство рагульське допомагає робити кар’єру, а совкове нутро знає як вирішувати всі питання служби. Коли закривати рота а коли навпаки – розкривати. Їх дуже цінять начальники. Тому що вони без мізків і роботящих.

На жаль, таких в ЗСУ є чимало на квадратному військовому метрі. Що дивно – війна навіть не вбиває їх запал. І як тільки стає спокійніше на фронті, то вони вилазять як таракани зі всіх щілин в різноманітних штабах і органах управління. Такі собі дєржателі акцій, бонусів і важелів влади.

Починаємо інформаційний відстріл.

Тому відкриваю рубрику: “Армійські совки і рагулі”.

Під час своєї служби я виховав десятки молодих офіцерів. Вони довіряють мені і надають інформацію так би мовити “з нижньої ланки управління”. Пару тижнів назад до одного мого класного ротного, який виконує бойові завдання в ООС совки і рагулі з верхніх штабів на якійсь нараді озвучили розпорягу про те, щоб на кожному РОПі і ВОПі скліпати інформаційну дошку. Це така дошка, на якій у файликах розміщують друкований матеріал: бюлетені всілякі, витяги з наказів про покарання, газети.

Пизде#ь підкрався непомітно – після обладнання на показових РОПах переговорних пунктів, бань (зі штучними квіточками) і пожежних дощок на ринг вийшла когорта замполітів – носіїв совка і рагулізму.

Мені вдалося послужити в радянській армії і зіткнутися з замполітами. Різними. І з хорошими офіцерами і з відвертими мудаками. Так як і з командирами, до речі. Таке саме. Але на мою думку, слово “замполіт” – це синонім слова “совок”. Питання в мисленні. Кого називають замполітами в ЗСУ і вони це терплять, той автоматично 100% совок.

Чому? Тому що пройшло майже тридцять років, а їх все називають замполітами. Вони сприймають це поганяло нормально – значить їх це задовольняє і мислення в них хрен змінилося на сучасне. Тому вони і є совки. Логіка – желєзяка!!!

Якщо сказати, щоб ротний дуже був злий – то нічого не сказати. Він мені ще в трубку матюкався за інерцією, коли розповідав цю тему …. Каже, що контракт хрен продовжить із-за того, що мудаків на квадратний метр все більшає і більшає. З бірками, паперами, формами документів. Заважають воювати. А він лише капітан і випустився лейтенантом якраз в 14-му.

У ротного немає “замполіта” в замах. І так сталося, що й ніколи не було з початку його випуску з військової академії. Вони по штату є, але в наявності нема. Привиди такі.

Так от, якесь замполітське муділо з верхнього штабу заставляє цю дошку скліпати з підручних матеріалів і буде ще потім їздити перевіряти і трахати мізки, що інформація на ній не оновлюється. Капітан каже, що інформацію взяти не проблема. В бригаді він заведений в групу Телеграм і бере звідти все, що потрібно для особового складу. Коли інтернет худо-бідно тягне. Потім доводить разом з сержантами ту інформацію, яка солдатам актуальна і необхідна. Тобто не дошка доводить, а він – капітан, разом з одним-двома сержантами. Голосом. БЛД!!! Словами!!!

Але сцукаааааа!!!!

Дошка!!!!! Інформаційна!!!! На РОПі!!!! Як же її оновлювати, якщо на РОПі дирчик дохлий, принтер ви@обується, папір і фарба для друку купується за свої гроші і то, тільки для потреб солдатів.

І хто все це буде оформлювати!!!????

Кожен штик на рахунку і безцінний шо піз#ець!!!!

Пройшло декілька днів. Дзвонить мій ротний знову і розповідає інший анекдот. Каже, що інформаційну дошку відмінили. Десь в небі зірка впала. Когось осенило і відмінили цю херню….

Питання закрито? Совок зник?

А х#й там!!!

Оппачки!!!

Замість дошки, ротному потрібно завести на РОПі “інформаційну папку”. Сука-совок “не истребим”!!! Совка-замполіта з верхнього штабу мабуть трахнули за маразм, він образився і з криком: “Ах так! Я вам-сук#м-бл#дям устрою!” пішов в атаку.

І показав. Влади ж немєрянно – віддали нову розпорягу: папочки з інформаційними матеріалами взять і завести. Приїду і відірвуся на вас, взводних-ротних по повній.

Не хотіли дошку? Будете заводити папку і БЛД щоденно дуркувати туди свіжак інформаційний. Особливо, про страшні випадки самогубств, щоб прискорити самовбивства тих, які його надумали собі зробити.

Зашибісь!!!

Браво замполіту-совкодрочеру – “Человеку, который много и грамотно говорит!”

Коли це муділо приїде на РОП, то крім совка з нього випре рагуль.

Ви ж пам’ятаєте, хто такі рагулі за визначенням мого кума?

Шановне товариство, я ротного знаю років з десять. Придумувати не буде. Сенсу немає. За армію вболіває всією душею. Але молодий капітан надіється, що в армії щось зміниться на краще і бачить багато позитивних змін. Тому вже ненавидить цих совків і рагулів.

Питання не в тому, що тільки замполіти совки. Вистачає їх і серед командирів, і серед штабістів, і серед тиловиків – там їх навіть більше. Тому що за списком їх більше. І мислення ще забетоновано більше.

Прізвище цього замполіта-совка-рагуля ротний звісно знає.

Отже, його знають і інші в бригаді і, я думаю – вище в штабі ОТУ також.

Надрукуйте цю статтю і прибийте її до його дверей.

Кидайте мені такі випадки на пошту: [email protected]

Зобов’язуюсь про них розповідати аху#тєльниє історії.

Спільними зусиллями треба “інформаційно відстрілювати” цих совків і рагулів в армії!

І прибивати ці статті на їхні двері.

Може їх поменшає в Збройних Силах? Як вважаєте?

realist.armiyskiy
Реаліст Армійський

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації