У продовження теми попередніх статей про Коронавірус-СНІД 1 і 2 можна додати нові відомості, які з’явились останнім часом і додатково переконують у смертельній небезпеці COVID-19. Зокрема, коронавірус нівелює захисну дію інтерферону І типу, особливо на початкових стадіях хвороби. COVID-19 пригнічує імунітет, зокрема знижує рівень лімфоцитів і викликає їх дисфункцію протягом тривалого часу.

Коронавірус перебуває в організмі, подібно до інших хронічних вірусних інфекцій, наприклад, як ВІЛ знаходиться і розмножується у лімфоцитах, вірус гепатиту С у печінці, вірус герпесу у нервових волокнах тощо. Коронавірус може довго перебувати у багатьох органах – від легень і шлунково-кишкового тракту, де він краще розмножується – до яєчок, очей і мозоку, де він може персистувати. Імунна система людини у таких органах, як мозок, очі, яєчки, його не знешкоджує і не може цього зробити завдяки захисним бар’єрам (напр. гематоенцефалічний) цих органів. Під час послаблення імунітету, чи наприклад переохолодження організму, відбувається активізація коронавірусу і загострення хвороби. Як після переохолодження на слизових оболонках губ з’являється герпес, так і коронавірус може активізовуватись з місць свого перебування у легенях, шлунково-кишковому тракті, нервових клітин і волокон, лімфовузлів, нюхових цибулин, очей тощо. Зараз такі випадки помилково характеризують як повторне зараження.

З настанням холодів коронавірус почав швидше розповсюджуватись, стрімко зростає захворюваність на COVID-19. Починають заражатись здорові люди і загострюється хвороба у хронічно хворих на коронавірус людей. З кожним таким рецидивом хвороба протікає все важче. Ненапружений імунітет існує 4-6 міс, що зумовлює періодичність загострень хвороби і періодичність хвиль пандемії. З кожною хвилею кількість хворих і смертельних випадків буде збільшуватись. Довше інших проживуть люди, що мають кращий імунітет. Частина людей взагалі не захворіє тому що у них є вроджений імунітет до COVID-19. На мій погляд таких людей буде близько 10-15%, по аналогії з такою частиною людей із вродженим імунітетом до ВІЛ-СНІДу.

Дієвої вакцини вірогідно створено не буде, як немає дотепер вакцини від ВІЛ. Останні клінічні дослідження такої антиВІЛ-вакцини завершились тим, що вакцина посилила захворюваність і прояви ВІЛ-СНІДу у хворих.

Через недосконалість тестів і те, що більшість асимптоматичних і малосимптомних хворих не проходять тестів, кількість реально інфікованих COVID-19 людей є у декілька разів більшою, ніж оприлюднює офіційна статистика.

Актуальним залишається попередження зараження людей, які ще здорові і не є носіями вірусу. А для вірусоносіїв і тих, що перенесли захворювання, щоби довше перебувати у стані ремісії, доцільно займатись зміцненням імунітету, більше перебувати на свіжому повітрі, займатись фізичними вправами тощо, Допоможе також профілактика та вчасне лікування на ранніх стадіях корона вірусної хвороби оригінальними інгаляціями.

У зв’язку з повною безпорадністю європейської медицини у боротьбі з пандемією, тому що противірусних пігулок немає і не може бути, необхідно звернути увагу на традиційні методи східної китайської медицини, спрямовані на посилення імунітету, серед яких тепле пиття, гарячі вани для ніг, медичні банки, парові інгаляції з лікарськими рослинами тощо.

sergiy.kravchuk
Сергій Кравчук

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації