Він хотів побудувати собі будинок. У затишному місці, щоб поруч — ліс, і озеро, і школа, і магазин. Щоб жити там з сім'єю, виховувати дітей, бігати вранці і виходити на каву. Він хотів побудувати собі будинок, але побудував його всім. Той, хто вміє створювати щастя, зобов'язаний їм ділитися.

Гарно написано, так?

Це реклама на сайті забудовника Артема Томіна, який будує "щастя" для жителів Ірпеня, неподалік від Центрального парку, по вулиці Чехова-1. Десятиповерхова будівля, яка складається з трьох секцій і розрахована на 161 квартиру, будується два роки. Вже готовий дах, а квартири продаються на сайтах нерухомості. Звична справа — зводять новий будинок. Прикро те, що зводять його незаконно, і це також - звична справа для Ірпеня. Одна жителька висловилася, що суди "сидять на зарплаті" у наших забудовників, і не тільки ірпінський суд, а й адміністративний теж. Можливо, є підстави так говорити?

Інакше чим пояснити те, що житловий комплекс "Ютландія" продовжують будувати попри те, що ДАБІ арештувало цю ділянку та складало приписи про зупинення будівельних робіт на об'єкті? Артем Томін швиденько розпочав будівництво, тільки-но у серпні 2018-го міська рада Ірпеня змінила цільове призначення ділянок з обслуговування релігійних та громадських організацій під будівництво висоток, без дозволу ДАБІ. Ба більше, посадовців Держархбудконтролю взагалі не пускали на об'єкт! Якимось чином через рік ДАБІ таки видали дозвіл.

Багатоповерхове "щастя" зводять на місці невеличкого лісочка, який було видно з вікон мешканців вулиці, тепер через дорогу від їх будинків не сосни, а черговий”мурашник” в 10 поверхів. За кілька метрів від оселі на протязі двох років, з 8 ранку до 8 вечора ведеться будівництво з усіма супутніми чинниками: галас, шум, пил, гуркіт кранів та інші принади. Відтепер вони можуть виходити вранці на каву і милуватися краєвидом цегляної коробки.На сайті Томіна забули вказати, що щастя його агентство створює коштом нещастя інших.

Місцеві жителі багато разів звертались зі скаргами до місцевої влади, та, як ми знаємо, роботи на завершальній стадії. Власник одного з приватних будинків “незлим тихим словом” згадує Андрія Литвинова та Анастасію Заблоцьку, бо саме за її влади розпочалося будівництво. Цей чоловік розповідає - у генпрокуратурі йому дають відповідь, що кримінальне провадження триває. Він каже - “Це, можна сказати, децентралізація по-ірпенськи, і “Нові обличчя” зробили нам “подарунок”. Ось це їм пам'ятник стоїть, ось цій партії.”

У січні 2020 року суд взагалі зняв арешт. Та попереду вибори, тому на деякий період ще створюють видимість прагнення до правосуддя, й продовжують розслідування кримінальних впроваджень, скасовують деякі документи, імітують бурхливу діяльність, для затягування часу. Не треба бути великим знавцем, щоб спрогнозувати — тільки-но вибори завершаться, як всі документи причешуть, і все буде виглядати чинно, красиво та за законом. Скільки коштує така "законність" - треба було б спитати у діючих осіб цієї вистави.

Поки триває реформа ДАБІ, я б дуже хотів, щоб працівники новоутворених органів не випустили цю справу з-під контролю та примусили відповідати за законом тих, хто вважає, що він вхопив Бога за бороду. Закон у нашій державі повинен працювати на кожного громадянина!


Сергій Возний, голова ГО "Об'єднання позаштатних інспекторів архітектурно-будівельного контролю"

sergiy.vozniy
Сергій Возний

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації