site.ua
топ-автор

Пошепки, деякі військовики "наєздніки", передають один одному лєгєнду, що всі позашляховики завезені волонтерами до армії, то "мільйонники". Ну, типу їздять без ремонту, ТО, обслуговування, ремонту навісного обладнання, та заміни витратних матеріалів мільйон і більше кілометрів. Тіко заливай пальне, та сильніше газуй.

То воно зрозуміло, бо виховання дітей під окупацією на казках про Івана дурака, та Ємєлю з самохідною піччю, за якого все робила рибина, без наслідків не проходить. Тим більш, коли це ще спрощує службу.

Ну, чого гріха таїти, серед волонтерів теж є такі, які свято вірять що іх «прікосновєніє», робить машину мільйонником. Але там вже друга мотивація. Бо підготувати авто, обслужити його правильно, замінити всі витратні, та технологічні рідини, щоб авто відходило ротацію на фронті (і то не факт, бо старе) то по грошам як пів корча коштує. І тобі ані пафосу, ані фоточок яскравих. А так, передали і нехай там сексом з тим корчом «сознатєльні» займаються.

Так, дійсно, є американські та японськи автівки з двигунами мільйонниками. Там по 8 горщиків під капотом і вони собі майже весь час на холостих обертах працюють. Там запас міцності як у пловця на надувному матраці. Не втомиться себе на поверхні тримати, поки повітря не вийде. Такі автівки ходять мільйон без капітального ремонту, та якихось суттєвих поломок. Але вони потребують вчасного обслуговування, регламентних замін та робот. І звичайно якісного пального, та олив. Все це обслуговування є доволі дорогим. Бо не буває чудес як у казках. Але це була приказка.

Попав до наших підшефних сабурбан (Chevrolet Suburban). Турбодизель 6,5 літра. Двигло як на хаммерах. Те саме, мільйонник. Не дуже в робочому стані. Бо вграли возика ще до них. Ну, вони самі знайшли хто їм паливну систему відремонтував. Бо кажуть стояла автівка без руху майже два роки. Ми на неї гуму купували. Я собі ще думаю, ну як же так, такий возик крутий і так кинутий напризволяще. Треба вже підготувати до роботи на фронті так, щоб не підводив. А він виявляється в обслуговуванні трохи дешевше за літак. Тільки в коробку передач 12 літрів оливи треба на повну заміну. Та не будь якої. І ще купу всього, щоб по регламенту обслужити, та зробити з корча робочу військову автівку. Повне ТО трохи більше 500 долларів. Ще залишилось два аккуми сотки докупити і будем потихеньку робити з нього мільйонника. Якщо звісно попередники не дуже уграли.

Дякуємо всім, хто допомагає. Приват 5168 7573 4764 2680 Донік Роман

skitalec
Роман Доник

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації