Верховна Рада визнала роботу Кабінету Міністрів України незадовільною 247 голосами. Насправді, це оцінка здобутків Арсенія Яценюка і методів його роботи.

Але Яценюк і після цього не подав у відставку. Не зважаючи на прохання Президента. Не зважаючи на нищівну критику. Не зважаючи на нульовий рейтинг.

Арсеній тримався за крісло і трибуну до останнього. Мабуть, сподівався на традиційне диво.

153 народні депутати зібрали підписи за відставку Уряду. Постанова про відставку Кабміну була проголосована негайно і … набрала всього 194 голоси.

Парламент НЕ відправив Кабінет Міністрів у відставку!

Яценюк керуватиме Урядом як мінімум до наступної сесії - до вересня 2016 року.

Хто ж врятував нашого Чахлика Невмирущого?

Відповідь на це запитання дає пофракційний аналіз результатів обидвох голосувань.

Моя відповідь може видатися дивною, але цифри не брешуть. Арсеній Яценюк залишиться на посаді завдяки голосуванню фракції Президента! За недовіру БПП дав 120 голосів, а за відставку – 97, тобто, на 23 голоси менше.

Оскільки за недовіру Кабміну було подано 247 голосів парламентарів, то неголосування 23 голосами БПП за відставку дає усього 224 голоси.

Але Яценюк ще й підстрахувався! Перед голосуванням за відставку з зали вийшли більшість нардепів з Оппоблоку та групи "Воля народу". Ці дві фракції надали за відставку на 18 + 9 = 27 голосів менше. Така дія також гарантувала Арсенію Петровичу тепле крісло ще на півроку, навіть якщо би президентська фракція раптом передумала.

Отже, тепер Яценюк у боргу перед парламентськими ляльководами. Подивимося, як Прем'єр відроблятиме цей борг.

Не думаю, що активними реформами...

taras.kozak
Тарас Козак

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації