site.ua
член клубу

Ніхто так не радіє реформам в Україні, як рейдери. Посудіть самі. Фірму перереєструвати на себе дуже просто – лише знайти довірливого нотаріуса - тай по всьому(закон прийнятий цього тижня поки що не діє). Суди фактично не працюють, бо - немає суддів, або якщо є, таємничі "активісти" блокують їхню роботу. А судовий збір – такий, що для декого легше втопитися, аніж судитися.

Ну, і на останок, останній шедевр від… але – тссс… не будемо називати ім'я ініціатора цього законопроекту, бо депутати за нього проголосували – з них тепер і слід питати. Оця геніальна юридична думка, прийнята разом із судовою реформою – Закон України "Про виконавче провадження".

5 жовтня 2016 року Прем'єр-міністр України виголосив у своєму твіттері:

Тепер знавці Конституції України сидять і гадають: шановний Володимир Борисович виявив світу повне незнання Конституції України, чи це була спроба повалення Конституційного ладу.

За Конституцією України, за правосуддя відповідають суди. ВИКЛЮЧНО суди Якщо Голова Уряду спробує, навіть у добрих цілях, дати комусь про брудних руках (із сумом зауважимо, що чисті руки відсічі не отримають), то це означатиме, що Володимир Борисович поставив з голови на вуха весь Конституційний лад України.

Але повернемося до квартир.

Закон України "Про виконавче провадження" стосується справ, щодо яких прийняте судове рішення. І хоча більшість знову почне звинувачувати суддів, слід зауважити, що вони діють у межах законодавства та на підставі наданих ДОКАЗІВ. Так от, перечитайте цей Закон, а особливо статтю 48 – в ній описується порядок оплати боргів.

У статті 48 Закону України "Про виконавче провадження" є цікава частина 7, яка каже: "У разі якщо сума, що підлягає стягненню за виконавчим провадженням, не перевищує 20 розмірів мінімальної заробітної плати, звернення стягнення на єдине житло боржника та земельну ділянку, на якій розташоване таке житло, не здійснюється. У такому разі виконавець зобов'язаний вжити заходів для виконання рішення за рахунок іншого майна боржника." Прочитали? А тепер ще раз уважно.

Якщо у вас 2 квартири (скажімо частка у батьківській і а іншу - ви купили разом із другою половинкою), то щоб погасити ваш борг, 1 Вашу квартиру можна продати і її таки продадуть, не хвилюйтеся. Якщо у Вас в власності 1 квартира то її продадуть якщо Ваш борг перевищуватиме 20 мінімальних ЗП (якщо в бюджет-2017 так і внесуть 1600 грн., то це буде 1600 х 20 =) 32000 грн. Тобто за лише 32 тисячі гривень Ви можете позбутися квартири, якщо у Вас, звичайно немає великих рахунків у банку, чи складів банок із грошима у городі.

Гадаєте 32 тис. грн.. це багато? Передивіться знову нові тарифи. А якщо у Вас є субсидія, то не хвилюйтеся, скоро виявиться Ваш величезний борг по податках. А поки Ви будете позичати у друзів та родичів гроші на не підйомний судовий збір, ДФС (податкова) опише ваше майно і тоді…

Коротше, Welcome та Willkommen, нові власники у Вашу квартиру. Але не журіться, ось Вам список речей, які ніхто не може відібрати у Вас http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/1404-19/paran995#n995 Думаю, пам'ятні знаки, якими Ви нагороджені зігріють Вас у Різдвяний морозний день….

tery.tavrenko
Tery Tavrenko

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації