site.ua
sandbox

#Влада завжди використовує страх як головний інструмент пригнічення народу. Сучасним інструментом нагнітання страху протягом 33 років є економічний #терор. Банальне підняття цін, вільні ціни. Метод страрий як світ. Його використовували сотні років тому.
Сто років назад спекуляції, підвищення цін були основною причиною погромів, бунтів. Населення УРСР було стероризоване за 70 років, тому фактично не чинило опору в кінці 80-х і в 90-ті.
Чому #ціноцид є економічним терором?
Бо люди не можуть чинити опір терористам у владі, які піднімають ціни на газ у 7 разів, ціни на проїзд удвічи, ціни на продукти на десятки відсотків.
Медіа, ЗМІ, телебачення вміло прикривають економічний терор, ціноцид балачками про вільне ціноутворення, вільний ринок, ринкову економіку. Створені економічні теорії, які обгрунтовують доцільність економічного терору.
Підняття цін породжує атмосферу, страху, невпевненості, розпачу в суспільстві. Люди втрачають надію на добробут, щасливе і заможне життя.
Психологічний ефект від постійного, періодичного підвищення цін, його вплив на суспільство мало вивчений. Принаймі практично не зустрічав праць на цю тему.

У мирний час так, основою системи можне бути власність. Часто це працює найефективніше, краще, швидше.

У воєнний час, при катаклізмах, стихійному лихові ефективніше працюють

системи без власності, з іншими формами розподілу ресурсів.

Ресурси розподіляються у точки максимально ефективного використання або або рівномірно.

Як приклад більшости дають автомати ціною $500, а спеціалістам, добре навченим і досвідченим довіряють танки, літаки, гвинтокрили, ракетні комплекси ціною в сотні тисяч і мільйони.
В мирний час використовують демократію, відносно справедливий перерозподіл суспільного продукту. У воєнний час ефективніші тоталітарні, автократичні системи, диктатури.

Коли на часі питання виживання народу, нації, країни суспільство

дозволяє на певний період "несправедливі" форми суспільного ладу.

tim.vlasyuk
Tim Vlas

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації