site.ua
sandbox

Або захопити, відвоювати море у його мешканців?

Здається зрозумів, чому колонізатори, загарбники з "цивілізованих" народів намагаються принести "цивілізацію" іншим народам, племенам, яких вважають нижче за розвитком. Вони думають у власній матриці, знаходяться у рамках світогляду своєї "цивілізації". А цивілізація вимагає щоб "противник", інший народ визнав поразку у війні, змирився з колонізацією, окупацією.

Це визнання поразки вимагає кінцевого агента: вождя, царя, президента, прем'єра, який погодиться з поразкою власного народу, прийме умови поневолювачів, підпише угоди, статті, документи. Неважливо про продаж, приєднання, поразку, вічну дружбу, співпрацю, мир чи ще щось.

Саме тому варяги, поляки, московити створювали елементи державності на наших землях. Їм потрібна певна легітимність, "договороспособность" іншої сторони. Тому росіяни, поляки, американці завжди намагатимуться вплинути на вибори, організувати державу, привести до влади "проросійських" або "проамериканських" політиків, боротимуться з корупцією, насаджуватимуть "демократію", підтримуватимуть будь-яку владу.

Дельфіни, аватари, розумні істоти з іншої реальності можуть не погодитись на такі умови, вимоги "цивілізованих". Середовище, море, океан, земля "не продається".

Саме тому загарбники часто винищують все живе на захопленій території. Влаштовують голодомори, геноциди депортації, резервації, гето.

Бо не можуть завоювати.

tim.vlasyuk
Tim Vlas

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації