site.ua
sandbox

Всі українські студенти не зможуть поїхати вчитись в найкращі університети світу. Не у всіх єфінансова можливість віддати €20-50 тисяч за освіту дитини за кордоном.

60-80% українських студентів все одно вчитимуться в Україні. Університети закладають, створюють мережі майбутньої "еліти" країни.

Якщо людина вчилась в Оксфорді, Йелі, Стенфорді, Гарварді, то вона зробила спробу увійти в іноземну правлячу верхівку, долучилась до іноземної мережі, 90% залишиться в країні, в якій вчилась.

Українську "еліту", правлячий клас формували і створювали завжди десяток топових українських університетів, академій.

Україною керуватимуть тільки ті, хто вчився в Україні.

В студентські роки у людини виникає патріотизм, людина "дозріває" і отримує певне виховання, долучається до традиції.

Якщо взяти випускників МГУ та інших російських вишів, то між нами і ними завжди існувала ментальна прірва. Так, можливо у них краща імперська освіта, вони краще прошарені, підготовані в професійному плані. Але вони "під'єднані до російських мереж", навіть якщо народились і виросли в Україні. Вища освіта має надзвичайне значення для людини.

Крім випускників російських університетів в країні за 28 років з'явились люди з класичною англійською, американською, польською, німецькою, данською освітою. Їм з нами "не цікаво". Хоч деякі контакти на особистому рівні відбуваються.

Є певна "зверхність" до українців, які отримали освіту в Україні з боку українців, які отримали освіту в РФ, USA, GB та інших країнах. Може зверхність це не дуже вдале слово. Але певна культурна інакшість відчувається. Що Ви думаєте з цього приводу? Які у Вас відчуття, ставлення до тих, хто вчився тут?

P.S. Працювати з вищою освітою чорноробом за кордоном?

Так "загинула", "зійшла на пси" біла еміграція минулого століття.

Українським емігрантам 1918-1990 теж було не солодко за кордоном.

Хто з українців крім Христі Фріланд, Яна Кума, Богдана Гаврилишина та ще небагатьох за 100 років увійшов до владної еліти інших країн?

Тобто став головами банків, міністрами, президентами, головами корпорацій?

tim.vlasyuk
Tim Vlas

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації