site.ua
sandbox

Якщо американці самі не зможуть "Make America Great Again", то їм у цьому допоможуть мексиканці, китайці, німці, росіяни, євреї, українці, ірландці, шведи та інші народи як і в попередні 200 років.

Розбудовувати Україну нам не домоможе ніхто крім нас самих. Це вибір кожної людини на яку країну витрачати кращі роки свого життя.

американці, німці, росіяни намагаються будувати в Україні Америку, Німеччину, Росію. Але ці спроби провалюються.

Навіть частина українців хоче змінити культуру власного народу, запозичивши елементи культури інших народів.

Чужого треба навчатись, але відкидати ті елементи культури, інститути, практики, які не спрацьовують, входять у конфлікт з українською культурою.

Змінити світосприйняття, культуру народу складно. Над цим працювали як місцеві титани, так і іноземці(загарбники): від Шевченка, Хмельницького, Куліша, Петлюри, Скоропадського, Бандери, Яцика, Гаврилишина до Столипіна, Гітлера, Сталіна, Хрущова, Брєжнева, Горбачова, Фукуями, Райнерта, Грицака, Яценюка, Азарова, Кучми, Порошенка, Гройсмана та інших.

Навіть якщо ця команда 40-річних виявиться ні на що не здатною, прийде інша команда, генерація покоління тих, кому зараз 20-40. Владу покоління 40-річних у 60 річних потроху відбирає.

Констатація факту, що 60-70річні політики, ректори , професори, мільйонери, мільярдери, які отримали владу в Україні у 30-50 років(1991-2015) сходять зі сцени.

Нам потрібні свої ефективні університети, генерація власної еліти, використання найкращих світових практик. Щось спрацює, щось ні.

Не важливо допоможе на цьому шляху нам частина покоління 40+, яке свідомо обрало еміграцію в USA, EU, GB за останні 20 років. Заклики допомогти хоч порадою, а краще власним досвідом і працею до діаспори були і в минулі 28 років. Допомагали, але часто цю допомогу відкидали, нею нехтували, бо зручніше було грабувати і мародерити, виводити в офшори капітал і купувати вілли за кордоном. Зеленський теж закликав українців, які виїхали за минулі 20 років з країни, повертатись в країну і спільно створювати своє майбутнє.

Може в цей раз співпраця між українцями різних культур буде вдалою, призведе до розквіту країни.

tim.vlasyuk
Tim Vlas

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації