site.ua
sandbox

Прочитайте сторінки 363-366 "ХЗ. Хто знає, яким буде майбутнє" О'Райлі. Які асоціації виникнуть?

0. Редагування ДНК у живих організмах, “створити новий геном людини з нічого”.

1. Підсилення людського інтелекту (можливо в рази).

2. Нейрокомп’ютерний інтерфейс. Безпосередній зв’язок мозку людини з обчислювальними ресурсами і пам’яттю сучасних серверів та мереж суперкомп’ютерів.

Усунення вузького місця взаємодії людини і комп’ютера(мереж, серверів) у вигляді повільних інтерфейсів (миша, клавіатура, голос, сенсорні екрани).

3. Нейротехнології підсилюють людський інтелект (ЛІ) і дозволяють швидко і легко взаємодіяти з штучним інтелектом (ШІ). Реалізація всього потенціалу ЛІ+ШІ.

4. Чого не було в уривках: роботизація і створення автономних роботизованих виробництв.

Спробуйте пофантазувати до чого це призведе в найближчі десятки років.

Переваги 0-3 отримають сотні людей, які стануть суперлюдьми порівняно з людством ХХ століття. Необмежені фінанси, ЛІ+ШІ, роботизована промисловість, нові технології.

Ракети Маска порівняно з автоматичними гравільотами буджуть як парові автомобілі порівняно з Tesla з автопілотом.

Цим сотням(десяткам або тисячам) суперлюдей людство і структури минулого(держави) будуть не потрібні. Фактично нова раса, яка буде самодостатня. Якщо держави, економіка минулого будуть не потрібні суперрасі, то вони не зацікавлені в їх існуванні.

Як скоро людство деградує без держав, інститутів до рівня племен 19 століття? Фактично 1-2, максимум 3-4 покоління. Не вірите? Завітайте у села України які зникли або зникають. Після зникнення сіл деградують міста. Чорнобиль як приклад того в що перетворюється сучасне місто за 20-30 років.

А тепер згадуємо історію шумерів, древнього Єгипту, майя.

“Світ був створений із нічого волею богів. Вони були одними з перших істот, що виникли у світі, та відрізнялися своєю мудрістю.”

Так написано практично в усіх легендах стародавніх народів.

І вже не так важливо це суперлюди або прибульці з інших планет і здичавіле людство або “створене генетично з нічого”.

Так само раса суперлюдей може подивитись на здичавіле людство або створити нове “за своєю подобою” через десятки років.

Більшість залізних, бетонних, дерев’яних артефактів і споруд сучасного людства руйнується, зникає за пару сотень років. Жодних крім великих кам’яних споруд, що можуть стояти тисячі років. Наприклад в Європі, Північній Америці практично нема великих кам’яних споруд як в Єгипті. Думайте.

P.S. Теоретично залежно від впливу і виду релігій, темпів розвитку науки, стримуючих та стимулюючих факторів, початкових знань цикл(ітерація) гуманоїдів(людства) може тривати від кількох сотень до 4-6 тисяч років.

tim.vlasyuk
Tim Vlas

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації