site.ua
sandbox


Імперські нації(німці, #поляки, #русские, британці, американці, #українці, французи) можуть жити з іншими народами в одній державі десятиліттями лише у форматі імперії. Якщо імперська нація обирає форму національної держави, то це має бути більш ніж на 90% мононаціональна держава (приклад Польщі 1989-2004 років).

Тому українці з росіянами, поляками можуть "мирно" жити разом лише в імперії.

Досвід співжиття у ВКЛ, Речі Посполитій, Російської Імперії, СРСР 1362-1989 з домінуванням литовців, литвинів, поляків або росіян, польської та російської мов показав нежиттєздатність цих проєктів.

Приклад імперій з домінуванням поляків, московитів 1569-1989 рр красномовно довів неможливість українців десятиліттями брати участь в них з власної волі і без примусу.

Тому співжиття 30 млн українців і 8 млн росіян в одній державі можливо лише у форматі імперії. Це якщо #росіяни в Україні погодяться створювати і розвивати Українську імперію.

Варіантів подальшого розвитку може бути кілька:

УССД (монодержава українців)

Українська #імперія

Європейський Союз (теж імперія).

Варіанти відновлення участі українців в розбудові Російської, Польської імперій як другорядного етносу не розглядаю, бо досвід 16-20 століть показав всі хиби такого вибору (голодомори, геноциди, пацифікація, тощо). Участь українців в цих проєктах в майбутньому лише тимчасова, обмежена 1-5 млн людей.
Починати рух в ЄС, NATO Україна мала в 1990-1992 роках, коли мала потужну економіку, ядерну зброю. За тих умов українці як і поляки за 1991-2004 рік могли б підлаштувати економіку, законодавство до норм ЄС, бути одними з засновників союзу. Якщо б країни ЄС хотіли бачити українців в союзі як поляків, естонців, литовців, латвійців, то процес треба було починати разом з усіма.
Вважаю, що "потяг пішов", розмови про вступ України в ЄС 2012-2020 рр це популізм, рагульство і побрехеньки для легковірних. "Пізно всрались" як кажуть на Київщині.

Шукайте варіанти і нові стратегії розвитку!

Вибори(зміну) влади в містах до 25 тисяч проводити раз на рік, 26-100 тисяч раз на два роки, 101- 300 тисяч раз на три роки.

Наявна структура влади, яка залишилась у спадок від УРСР віджила своє. Хоч її й намагаються "реанімовувати" кожні 3-5 років. Ще кілька майданів, економічних криз і до найдубовіших людей дійде, що варто змінювати систему, створювати нові, жити майбутнім. Ради(совєти), виконкоми віджили своє, це чужорідні системи влади для української культури.

Чим замінити ради і виконкоми?

Якою має бути українська система влади, місцевого самоврядування?

tim.vlasyuk
Tim Vlas

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації