site.ua
sandbox

Чому нам нав'язали слово #корупція (від лат. corrumpere — псувати)? Навіщо постійно вимагають боротись з корупцією?

Читаємо wiki:

"Сприятливими для існування корупції є приватна власність і забюрократизованість системи державного правління. "

Єдиним способом знищити корупцію є ліквідація приватної власності і бюрократії, держави або грошей. Ми можемо собі це дозволити?

Основним призначенням держави за ліберальною теорією є захист приватної власності. Потрапляємо в пастку. Щоб знищити корупцію треба ліквідувати приватну власність, державу, гроші. Або хоча б два пункти з трьох! Або змиритись з їх існуванням. Будь яка система страждає від псування, руйнування з часом. Така природа людини та систем, які людство створює.



Хоч якась країна епохи капіталізму, сучасності наважиться ліквідувати приватну власність і державу?

Такий досвід з ліквідації приватної власності було проведено в Російській імперії. Державу назвали СРСР. Ліквідувати приватну власність майже вдалось, але на особистому рівні все одно дозволили з часом володіти особистими речами(авто, меблями, телевізорами, магнітофонами, книгами, тощо).

Ліквідація держави у 1989-1994 спричинила бурхливе накопичення приватної власності, сплеск злочинності.

Рух BLM в USA, протести в ЄС показали, що суспільство на сучасному етапі розвитку без держави, поліції порине в хаос. Українці можуть порівняти це за подіями 2014-2016 на прикладі Криму та ОРДЛО. Різниця відчутна! Краще будь яка держава ніж хаос, масові вбивства, грабежі, злочини.

Якщо радники і куратори з USA, комісари з EU радять Україні ліквідувати корупцію, то варто їх запитати: "Що вони хочуть насправді?"

Ліквідувати приватну власність, гроші чи державу? Або одне і друге разом? #Українці пережили "на власній шкірі" обидва варіанти у минулому столітті кількаразово. Заплатили мільйонами життів за цей досвід. Тому варто сказати всім радникам, консультантам. Експериментуйте спочатку на собі, ліквідовуйте корупцію(приватну власність, державу) у власних країнах. І потім через сто років радьте иншим!

tim.vlasyuk
Tim Vlas

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації