В нашій країні є внутрішньо переміщені особи. Так називають людей, які з початком російської агресії були змушені залишити свої домівки, і виїхати на територію України, де немає бойових дій. Вважається, що їх 1,5 млн.

Державою встановлено їхне право на грошову допомогу. Вона виплачується протягом 6 місяців з момента звернення і може бути продовжена. Для працездатних осіб сумма складає 442грн, для пенсіонерів та дітей 1000грн.

Для отримання допомоги мають бути виконані деякі умови, так у родини не має бути житла на підконтрольній території, другого автомобіля чи депозита більше ніж 14500 грн, а загальна сума виплат на родину не може бути більше 3000грн. Все це для звичайної сім'ї, для родини з інвалідами чи багатодітних інші суми допомоги і інші умови. Але не всі внутрішньо переміщені особи звернулись по допомогу, а деякім згідно з критеріїв у допомозі було відмовлено чи скорочена сумма допомоги (працездатні які не влаштувалися на роботу протягом 8 місяців) . Загалом приблизно 200тис сімей щомісячно отримують допомогу від держави.

Стаття державного бюджету України на ці виплати на рік: у 2015 році - 3,3млрд грн, 2016 - 2,9млрд грн, 2017 - 2,7млрд грн, 2018 - 2,8млрд грн, 2019 - 2,7 млрд грн.

Тепер питання: а чи не офігел Коломойський та його МАУ, коли захотів від України, щоб йому компенсували 5,4 млрд грн за обліт території Донбасу, Криму та РФ? Він хоче отримати стільки, скільки за 2 роки отримують всі громадяни України, які визнані урядом такими що потребують допомоги через війну! Всі громадяни і один Коломойський! Ви розумієте рівень наглості? Він що, втратив останнє житло і є нужденою особою?

Якщо рахувати по 442грн, то 1 018 099 осіб могли б отримувати допомогу продовж року! Тобто отримували б навіть ті, кому зараз уряд відмовив, бо матеріальні умови в них кращі. А у Коломойського матеріальні умови гірші за всіх, він потребує допомоги і чемно попросив про це уряд!

Бо виявляється "збитки МАУ спричинені прорахунками госполітики у авіаційній галузі і за 5 років компанія переплатила 216млн дол за обліт повітряного простору Сходу України, Криму та РФ". Тобто збитки МАУ спричинені прорахунками України, це ж очевидно! А не тим, що РФ розвязала війну, і (це доведений факт) навіть Бук передавала терористам для озброєння. МАУ мабуть із задоволенням літала б навіть над зоною бойвих дій, бо так дешевше.

Що цікаво, абсолютно незалежний від Коломойського уряд України погодився це питання розглядати! Бо потребуючим треба допомогати! Особливо, якщо потребує Коломойський.

vika.tihenko
Вікторія Тихенко

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації