site.ua
член клубу

Після вчорашнього демаршу у парламенті з боку Степана Хмари та Віктора Шишкіна Арахамія лідер фракції "Слуг" Давид Арахамія зневажливо написав у чат фракції "что за два дєди мопеди?»

Видно лідер президентської фракції погано вчив історію у школі раз не впізнав багаторічного політвязня Степана Хмару та першого Генпрокурора України, екс-суддю Конституцийного суду Віктора Шишкіна.
Не принижуючи заслуг Віктора Шишкіна, який свого часу кинув персональний виклик самому Януковичу зупsнюсь більше на життєписі Степана Хмари.

Так от, Степан Ількович не «дєд мопед,» а Герой України та Голова Всеукраїнського комітету захисту політв'язнів

Ця людина поклала все своє життя у боротьбу за незалежність України

У 1960-ті роки він вперше в Україні переклав працю Сахарова «Роздуми про мир, інтелектуальну свободу та прогрес».

Після масових арештів опозиційної української інтелігенції, вслід за ув'язненим В'ячеславом Чорноволом, продовжує видавати підпільно «Український вісник».

У 1974 році в рамках «Українського вісника» виходять його праці «Етноцид українців у СРСР» та «Генеральний погром», які перевидавалися багатьма європейськими мовами.

За політичну та правозахисну діяльність у 1980 році був заарештований КДБ та засуджений до 7 років ув'язнення в таборах суворого режиму та 5 років заслання.

Покарання відбував у таборах для політв'язнів № 35, 36 на Уралі.

За нескорену позицію і там, у таборах відсидів 306 діб карцеру.

У 1987 р. повернувся в Україну, став одним із керівників УГС, а опісля її перетворення на УРП з квітня 1990 р. — заступником голови партії.

4 жовтня 1989 у Львові створив міський страйковий комітет, до якого увійшли представники понад 50 заводських страйкомів і страйкомів закладів та установ і громадських організацій.

У 1990 році був вперше обраний народним депутатом України

Народний депутат України 1,2, і 4 скликань.

Так от, свого часу цю людину карцери радянських таборів не зламали.

Тому він має повне право висловлювати свою позицію, говорячи Зеленському що він нищить Конституцію. Так само як він це казав радянському КДБ. І те КДБ блeо в рази страшніше чим нинішнє СБУ Баканова.

Пройдуть роки ім’я Хмари вчитимуть у школах і пам’ятатимуть й надалі.

А щодо того з яким похитивним публічним доробком ввійде в історію лідера фракції Давид Арпахамія у мене є великий сумнів.

viktor.taran
Viktor Taran

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації