site.ua
член клубу

Парадо́кс (від грец. παράδοξος — незвичайний, неймовірний, дивний від грец. παρα — поруч, біля, порівняно з і грец. δόξα — думка, погляд, пов'язаного з грец. δόγμα — положення, догма; грец. δοκέω — вважаю, думаю):

- порізно істинне твердження чи група тверджень, яке призводить до суперечності або ігнорує інтуїцію.

- формальнологічна суперечність, яка полягає в тому, що в процесі доведення створюються умови для одночасного доказу істинності і хибності певного висловлювання, причому доведення істинності цього висловлювання неодмінно веде до визнання його хибності і навпаки.

- несподіване явище, яке не відповідає звичайним науковим уявленням.

- думка, що разюче розходиться з усталеними поглядами, начебто суперечить здоровому глуздові, хоч насправді може й не бути хибною.

Безперечно самою парадоксальную країною у світі є Російська Федерація. Тільки там, в той час як значна частина населення живе у бідності, існує культ “вєлічія”. Там, при наявності колосальних природних багатств, більшість домогосподарств не підключені до газопостачання. Там стрімко злітає рейтинг правителя, коли він вв’язується у чергову війну.

В Україні теж безліч парадоксів. І якщо їх ретельно проаналізувати ми отримуємо розгадку більшості наших проблем.

Почнемо з політики. Куди ж без неї.

- Перше місце у рейтингу перед президентськими виборами займає людина, що уклала кабальну газову угоду з Росією, розпочала грипову паніку, зруйнувала помаранчеву команду і, по суті, допомогла Януковичу прийти до влади.

- Один з лідерів того ж рейтингу - політик, що виграє мільйони в лотерею, їсть землю. Мінімум четверо його соратників фігурують у кримінальних справах пов'язаних з корупцією.

- У цьому ж рейтингу чинний Президент, за каденції якого було проведено фундаментальні реформи, програє актору, що називав свою країну “шльондрою”.

- Особи, яких називають причетними до вбивства Гонгадзе і далі фігурують в українській політиці.

- Головний фігурант фальсифікації виборів у 2004 року, та автор скандального мовного закону - працює ректором одного з одеських вишів.

- Відомі журналісти, одні з головних критиків чинної влади, є членами провладної партії.

- СБУ регулярно звітує про викриття антиукраїнської діяльності різних осіб (блогер Муравицький), але вперто не бачить такої діяльності у Добкіна, Мураєва, Червоненка, Бондаренко та інших відомих осіб.

- Нинішній генпрокурор б'є рекорди по кількості кримінальних справ проти депутатів та високопосадовців. Але сидять тільки Єфремов та Савченко.

Економіка.

- Україна втратила близько 20% території та веде перманентну війну. ВВП України зростає стабільними темпами.

- Україна втратила близько 20% території та веде перманентну війну. У 2018 році гривня стала однією з найміцніших валют у Європі.

- Україна втратила близько 20% території та веде перманентну війну. Українську армію визнано однією з найбільш боєздатних у світі.

- Прийнято вважати, що Україна одна з найбідніших країн Європи. Ввіз вживаних іномарок у нашу державу за нинішній рік скоро досягне 1 мільйона штук.

- Україна є одним з світових лідерів по випуску сільськогосподарської продукції. Середня зарплата українських с/г працівників становить близько 200 доларів.

- Кожен хто купує пальне - платить податок на ремонт та будівництво доріг. В Україні одні з найгірших доріг у світі. (Щоправда, здається, що процес все-таки пішов. Дороги роблять.).

Суспільство

- В Україні війна. Кількість туристів, що відвідали нашу державу у 2017 році становить близько 20 мільйонів.

- Російською мовою говорять близько 30% громадян. Більшість популярних друкованих видань - російськомовні.

- На четвертому році україно-російського конфлікту у нас працює “Русское радио”.

- В українському Криму працювало всього 7 українських шкіл.

- Держава, з якої пішло східнослов'янське православ'я не має самостійності православної церкви.

- До декомунізації ми мали тисячі пам'ятників радянським вождям. Радянський режим знищив мільйони українців. Тільки під час Голодомору загинуло за різними підрахунками від 4-х до 7-ми мільйонів людей.

- Бійці НКВС мають статус ветеранів війни. Бійці УПА такого статусу не мають.

- 79% молодого населення України отримують вищу освіту. Близько 7 мільйонів молодих українців працюють закордоном (переважно робочі спеціальності).

- Статистика показує зменшення населення України. Кажуть, що це через зубожіння. Приріст населення почався у 50-х роках, тоді, напевно, люди жирували.

- Більшість українців незадоволені рівнем медичного обслуговування. Підтримують медичну реформу менше 10% громадян.

- Щороку на українських дорогах гине п'ять тисяч людей. Ременем безпеки пристібається тільки третина водіїв.

- Україна визнала Голокост у 2008 році. Ізраїль Голодомор досі не визнав.

- В Україні заборонено гральний бізнес. Букмекерська контора "Парі матч" у 2016 році була спонсором Чемпіонату України з футболу.

Впевнений, ви зможете також назвати чимало наших парадоксів. Пишіть в коментарях.

voryol
Volodimir Ryba

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації