site.ua
член клубу


Суперечки про Другу світову війну не стихають і будуть тривати ще довго. Це, здебільшого, по тій причині, що ця війна стала першою, яка повністю задокументована і письмово, і на кадрах кінохроніки.

Найбільшу трагедію в історії людства пам'ятатимуть і тому ще, що вона стала пам'ятником людської жорстокості, людської дурості та недосконалості людини.

Автори, які пишуть про найкривавішу з усіх воєн, прямо чи опосередковано висловлюють свою думку про ті події. Що ж, і я не буду відмовляти собі у такій нагоді.

Є частина істориків, які у своїх працях доводять, що Сталін збирався першим піти війною на Гітлера. Інші - кажуть, що це все брехня і провокація. Факти залишаються фактами: велика частина червоної армії дійсно була перекинута на західні кордони радянської імперії. Правда і те, що вождь і учітєль ігнорував усі повідомлення про плани германського вторгнення. Крім того, СРСР як і третій Рейх вів постійну агресивну політику по відношенню до своїх сусідів.

- Польща, Фінляндія та Прибалтика стали незалежними? Непорядок - негайно повернути, нІчого їм добре жити. Хай бідують з нами у сім'ї братських народів.

Чому відбуваються війни? На мою думку, головна причина - людська дурість. Дуже прикро, що через небажання, або неспроможність думати одних - страждають усі.

Ну от скажіть, чому за фатальну помилку німців - розплачувався майже увесь світ? Де справедливість?

У війнах справедливість лише у тих, хто боронить свою землю. У тих хто на цю землю зазіхає справедливості немає. Але і одні й інші гинуть, а мертвим байдуже справедливо вони полягли чи ні.

Гени грають велику роль не тільки для конкретної людини, а й для цілих народів. Тому найчастіше війни починають імперські нації. Саме такі етноси приречені завжди бути заручниками свого імперського гену. Імперський ген є і у німецького, і у російського народу. Ці народи, на мою думку, невпинно наближали світ до війни. Залишалося тільки одне питання - хто піднесе сірник до запалу динаміту, який було підкладено кілька десятиліть до того під Європу. Так сталося, що першим це зробив Адольф. Але і Йосип не забарився - Польща була приречена. Після цього з'явилось нове питання - Германія нападе на СРСР чи навпаки. Відбувся перший варіант, і нинішня Росія 9-го травня - п'яна та горда.

Як же виходить, що один неврівноважений шизофренік може задурити голову цілому народу? Все дуже просто. Історичний прогрес може допомогти певному народу розробити цивілізовані правила життя, але прогрес не збільшує і не зменшує кількість розумних чи дурнів. До прикладу: німці культурна та пунктуальна нація, вони збудували міцну економіку та мають гідний рівень життя. Але такі факти зовсім не означають, що дурнів серед німців менше - їх така ж кількість, як і серед інших народів. Тільки от більшість інших народів не мають ні імперського гену, ні економічних ресурсів для початку війни. Тобто, високий розвиток суспільства, сприяв високому розвитку економіки, а високий розвиток економіки та люди з невисоким рівнем інтелекту, які повірили Гітлеру - призвели до початку Другої світової війни.

Така закономірність звичайно діє тільки останні сторіччя в історії людства, стародавні війни починались зовсім по іншому принципу, але ми говоримо не про них.

Ще однією причиною Другої світової війни є Перша світова війна.

Все життя людини підкоряється причинно-наслідковими зв'язками які щедро приправляються випадковостями. Тільки подумайте, що було б якби імператор Ніколай передумав вступати у війну…

Але він не передумав.

На початку 20 сторіччя Російська імперія по рівню розвитку економіки була найбільш близькою до країн західної Європи, а деякі навіть і випереджала. Але рішення царя воювати призвело до революції, революція привела комуністів, у боротьбі за владу серед комуністів переміг Сталін, Сталін разом з Гітлером розпочали війну. Такий от ланцюжок випадковостей та закономірностей.

Був свій причинно-наслідковий ланцюжок і у німців. Ось він: Німеччина почала Першу світову війну, Німеччина програла Першу світову війну, за війну німці змушені були платити репарації, німці не хотіли платити репарації, німці привели до влади Гітлера, який сказав їм, що ніяких репарації Германія не платитиме, Гітлер розпочав війну.

Ще кілька слів про дурість: https://site.ua/voryol/18275-chi-isnue-krayina-durniv-adolf---ti-ne-praviy/

Підтримка автора: картка Приватбанк 4149 4993 4061 8014

voryol
Volodimir Ryba

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації