site.ua
топ-автор

Закон про референдум, який проголосовали сьогодні, у його нинішній редакції - пряма загроза Україні як європейській демократичній державі.

Фактично, відтепер зібравши 3 мільйони підписів і провівши голосування можна легітимізувати все - від зміни кордонів до російської як другої державної. Бо рішеннями референдуму скасовуються і закони, вони носять обов'язковий характер. Та будь-яку ідею можна легітимізувати, якщо вона отримає достатню інформаційну підтримку і спиратиметься на адмінресурс.

Референдуми - це те, з чим носився Медведчук. Це те, чого прагне Путін - послаблення державних інститутів і свавілля "народних губернаторів". Ми вже бачили "референдуми" на Донбасі і у Криму. Це саме той інструмент демонтажу України, який прагнули набути Кремль і п'ята колона, і Зеленський та слуги його їм дали.

При встановленому втручанні Росії у вибори в США у 2016 році, при тому, що інформаційні диверсії Росія здійснює по всьому світу, ухвалювати такий закон - це гібридний постріл в Україну.

Інша небезпека у тому, що сама влада почне виносити на референдуми якусь маячню, такі ж дурнуваті питання, як і у жовтневому опитуванні, цим самим міняючи порядок денний в країні, відволікаючи суспільство від справді важливих питань, від проблеми тарифів наприклад. Або під шумок другорядного референдуму намагатиметься провести капітуляцію.

Якщо й до цього не було сумно, то тепер буде ще веселіше. Рояль підвезли.

https://t.me/bulavkay

yevhen.bulavka
Yevhen Bulavka

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації