У ніч з понеділка на вівторок спалахнув будинок під Києвом, власником якого є чоловік Валерії Гонтаревої. Ніхто не постраждав, адже на території знаходився лише один охоронець. Про пожежу повідомила сама екс-чиновниця.

Президент Володимир Зеленський назвав подію «брутальним злочином» і вимагає від правоохоронців негайного його розкриття. Подібні заяву пролунали й від делегації Євросоюзу в України. А в самому Нацбанку нічну пожежу у Гореничах назвали «терором».

Чорна смуга Гонтаревой почалася кілька тижнів, коли у Лондоні, де вона нині мешкає, її збила автівка. Екс-очільниця Нацбанку встигла пов’язати інцидент з Ігорем Коломойським. Саме за часів її правління в Нацбанку «Приватбанк» перейшов від олігарха державі. Жінка наголошувала, що усі роки її роботи у Нацбанку їй надходили погрози саме з боку Коломойського.

Внаслідок аварії їй зробили дві операції, зараз готується друга. А поки вона лікувалась у Британії, у Києві спалили автомобіль іншої Валерії Гонтаревої – невістки-тезки. На ній їздив син екс-головного банкіра України. Цю подію екс-чиновниця коментувала з лікарняного ліжка.

У Києві Державне бюро розслідувань провело обшуки у квартирі Гонтаревої, а ще раніше Печерський суд дав дозвіл ДБР на силовий привід колишньої чиновниці на допит у справі про ймовірні зловживання службовим становищем членами правління Нацбанку.

Коментував ситуацію і сам Ігор Коломойський, якого публічно звинувачували у замовленні атак на Гонтареву. На його думку, підпал будинку могла замовити вона сама. Адже, цитата, «тепер її точно не видадуть», натякаючи на можливість політичного притулку Гонтаревої у Великій Британії.



8channel
Sport Ukraine

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації