До України добрався британський штам коронавірусу - вдвічі летальніший, з враженням ЖКТ і центральної нервової системи, з тяжкою слабкістю. Поки зафіксовано лише два випадки, обидва - на Франківщині. Звинуватили, звісно, заробітчан, а не "Буковель". Британський штам корони поширюється втричі швидше, тож незабаром цифри почнуть зростати.

А вакциновано на сьогодні лише близько 19 000 осіб. При тому утилізували на цей об'єм 10-дозових ампул лише 30 доз, решту "зайвого" вкололи відомим особам (вакцина зберігається максимум 6 годин - тобто, майже щоразу успішно знаходили, кому вколоти, доки не скінчились 6 годин?).

І Степанов в інтерв'ю чомусь "Страна.уа" вже анонсував дефіцит вакцин або повне припинення поставок: бо він "не має впевненості", що виробник Covishield вчасно, до кінця березня, привезе чергову законтрактовану партію. Плюс Степанов повідомив, що і виробник китайської Sinovac "зриває строки", тому на посередника "буде накладено штрафні санкції".

Заяви дивні і загрозливі. Тобто, вакцин, найпевніше, не буде - ймовірно, аж доки не завершить вакцинування весь світ, що подбав про контракти з виробниками вчасно, а не як Україна. Винним вже, судячи з заяв, призначили посередника і виробників - а не Зекоманду і Кабмін Шмигаля (і не "Буковель" та тих, хто заохочував і продовжує заохочувати активну роботу подібних місць).

aleksey.golobutskiy
Олексій Голобуцький

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації