"Лідер ДНР" Дєніс Пушилін (екскерівник МММ колись в Донецьку) заявив про бажання вступити до лав російської провладної "Единой России".

Якраз 2 місяці лишилось до вересневих виборів Ґосдуми РФ. Адже хорошого багато не буває: дозволили всім "донбаситам", що отримали російські паспорти, хоча й з "недореспубліканською пропискою", голосувати на виборах - варто і лідерам терористів підігнати офіційний політичний статус.

"Представник "Единой России" в ЛДНР" - цілком собі непоганий статус. Особливо на тлі вимог до України не просто "реалізовувати Мінські домовленості", а "діяти згідно з формулою Штайнмаєра" (вибори на окупованих теренах ще до того як).

Ну от: виберуть голову донецької "Единой России". Щоб той утворив фракцію "Единая Россия" у Верховній Раді України. А що не так?

Оцініть послідовність. Путінська ідіотична стаття з публічними територіальними зазіханнями щодо України. Офіційний дозвіл "населенню ЛДНР" з паспортами РФ обирати депутатів до Ґосдуми. Оце залучення до партії влади РФ головних терористів. Путін явно не має якихось серйозних намірів дійсно використати "3-6 місяців", надані Байденом, для "демонстрації готовності Росії вести адекватну політику".

Він з більшою ймовірністю демонструватиме силу неадекватної ядерної держави зі 110-тисячною армією на кордонах України.

Зауважте: буквально щойно почалась зустріч Джо Байдена і Ангели Меркель у Вашингтоні. В ході якої однозначно обговорюватимуться передусім проблеми, що створює світу Путін. І навряд отака показова легітимізація терористів як російських "представників партії влади" і майже держслужбовців буде проігнорована. Як і територіальні зазіхання в статті.

Є шанс, що отакий контекст спонукає Байдена активніше схиляти Меркель відсунути всі питання, пов'язані з Росією, вбік і лишити їх вже її наступникам у владі (вибори до Бундестагу будуть також у цьому вересні, лише на тиждень пізніше від виборів до Ґосдуми РФ).

aleksey.golobutskiy
Олексій Голобуцький

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації