Спорт — потужний інструмент ідеології, прояву патріотизму та формування народної єдності. Перемоги на міжнародній арені, а тим паче на головних змаганнях 4-річчя, завжди піднімають національний авторитет та відчуття гордості за рідну країну.

Я часто думаю, чому в Україні так мало художніх та якісних документальних фільмів/серіалів про досягнення наших спортсменів. Героїв вистачить на кінострічку довжиною в життя. Невже людям справді цікавіше переглядати мильні опери та інтеграції турецьких багатосерійних «кіношедеврів»?

Життєві історії наших спортсменів — викличуть сльози навіть у вічних покерфейсів (і від гордості, і від печалі за умови, в яких тренуються).

Добре, хоч цього разу журналістів Суспільного відправили безпосередньо в Токіо, і можна почути коментарі спортсменів з перших вуст, адже, наскільки я пам’ятаю з минулих років, раніше кореспонденти телеканалу лише аналізували публікації у соціальних мережах, максимум - пряме включення по скайпу не дуже хорошої якості.Українські спортсмени заслуговують, щоб про їхні історії дізналось суспільство.

Українські глядачі заслуговують, щоб їм транслювали якісний контент, наповнений сенсом та життям.

P.S.: Аналогічна ситуація з культурою/літературою/історією. Зняти один серіал-епопею про Київську Русь чи про героїв вітчизняної літератури — будемо в плюсі і ідеологічно, і інтелектуально

alena.rozhanskaya
Альона Рожанська

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації