Київрада планує викупити земельну ділянку площею 0,3110 га для створення сучасного міського парку. Вона розташована на проспекті Перемоги, 50а поблизу станції метро "Шулявська". Раніше забудовник планував тут звести висотний ЖК 50Avenue.

Про це повідомили в пресслужбі Київради. Там зазначили, що проєкт рішення було ухвалено 19 травня членами Постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування.

Як зазначив депутат Київської міської ради, голова Постійної комісії з питань архітектури, містобудування та земельних відносин Михайло Терентьєв, після ухвалення проєкту рішення буде розпочато процес викупу земельної ділянки, на якій планується створення зеленої зони. Для реалізації цього проєкту необхідно послідовно зробити декілька кроків.

"Закон передбачає повідомити власника ділянки в письмовому порядку про наміри міської влади. Також необхідно забезпечити проведення експертної грошової оцінки території та надати пропозиції щодо її викупу. Фінальним етапом має стати підготовка та подання проєкту рішення про затвердження викупної ціни земельної ділянки Київській міській раді", – зауважив Михайло Терентьєв.

Зазначимо, що забудовник планував звести 24-поверховий ЖК "50 Avenue" поблизу скверу "Слава танкістам". Кияни підозрювали, що зелену зону знищать заради будівництва, однак у Київраді зазначили, що ніякої висотки тут не може бути.

"На цій земельній ділянці жодного будівництва відбуватися не буде, натомість на цій території планується виключно облаштування нового парку. З 2014 року вона перебуває у приватній власності. Водночас дозвільних документів на будівництво у власника немає. Це логічно викликає значний суспільний резонанс та привертає увагу засобів масової інформації. Враховуючи першочергові інтереси міської громади, ми проведемо перемовини з власником, результатом яких має стати викуп містом цих територій для суспільних потреб, а саме для створення ще одного сучасного міського парку", – наголосив секретар Київради Володимир Бондаренко.


alexandr.gusew
Олександр Гусєв

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації