site.ua
член клубу

До з'їзду політичної партії "Народний Фронт" залишається менше доби.

Найголовніше питання, на яке в публічній площині не має відповіді - чи буде балотуватися лідер партії Арсеній Яценюк у президенти.

З однієї сторони, він і сам чудово розуміє, що з чинними рейтингами він не має шансів навіть на потрапляння до другого туру виборів.

Але є одне суттєве "але". Балотування у президенти може стати відкладеною помстою Петру Порошенку. Адже, як відомо зі слів біглого Олександра Онищенка, оточення Порошенка витратило мільйони доларів на "чорний піар" проти Яценюка, аби змістити його з поста прем'єр-міністра.

І Яценюк, якщо наважиться піти в президенти, хоче він того чи ні, фактично стане "технічним кандидатом" проти Порошенка - вони мають спільне електоральне поле та будуть використовувати у своїх кампаніях досягнення постмайданної влади.

Тобто Яценюк буде однозначно відтягувати голоси у Порошенка. А в цій передвиборчій кампанії кожен відсоток на вагу золота. І це може стати вирішальним моментом у передвиборчій гонці для Порошенка - зменшити його шанси на потрапляння до другого туру. Тому ціна рішення Яценюка дуже велика і визначальна.

Які мотиви йти в президенти, крім емоційної помсти? Наприклад, Яценюк може отримати цікаві пропозиції та гарантії від Юлії Тимошенко щодо прем'єрства після парламентських виборів.

Додає інтриги ще й публікація з фото Яценюка на його особистій сторінці в Фейсбук - він закликає дивитись з'їзд партії онлайн.

Одним словом, напружена буде ніч на Банковій.

Не виключено, що торги будуть йти до останньої хвилини.

Ось так малорейтинговий кандидат змушує нервувати ключових претендентів на перемогу.


P.S. Коментарі під постом Яценюка передають напругу ситуації.


alexey.minakov
Алексей Минаков

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації