site.ua
sandbox

Інтернет та СМІ гудуть статтями про те, як на території М'янми буддисти влаштовують геноцид мусульманам.

М'янма - складний конгломерат народностей, які об'єднані загальною бірманською історією та державністю.

Мусульмани-рохінджа випадають із цієї системи, і саме в цьому наймовірніше є зерно конфлікту, через яке й помирають і мусульмани, і буддисти.

Процес вийшов з-під контролю ще в 2012 році. Тоді в червні та жовтні в збройних зіткненнях в Ракхайні між буддистами та мусульманами загинуло більше ста людей. За даними ООН, близько 5300 домів й культових споруд були знищені.

В штаті було впроваджено надзвичайний стан, але конфлікт вже не мав зворотньої дії. До весни 2013 року погроми змістилися з заходу країни в центр. А згодом і по всій М'янмі.

Здавалося, сталося те, чого найбільше остерігалася традиційна умма країни : незадоволення рохінджа екстраполірувалося на мусульман в цілому.

Але повернемося в 2017 рік. Тисячі вбитих мусульман та влада Чечні, яка погрожує війною усьому світу.

Цікаво, що Росія та її СМІ виступають різко проти дій муслімів, проти їх переселення на території М'янми, а Володимир Путін заявив, що мусульмани М'янми є бунтарями, отже, саме через це корінні народності й почали їх спочатку притісняти, а потім й вбивати.

Президент Чеченської Республіки, Рамзан Кадиров заявив, що готовий йти проти свого хазяїна, Володимира Путіна, якщо той й надалі буде підтримувати позицію буддистів.

Кадиров виразив свою солідарність з позицією президента Туреччини Ердогана, який планує поговоривши з владою інших країн відправити миротворчі групи до М'янми, тим самим домогтися миру між буддистами та ісламістами.

Цікаво все це ще й тому, що російська влада в своїй країні дозволила мусульманам все, і навіть більше, а десь у М'янмі вони засуджують це.

До всього цього, Олексій Навальний зробив заяву, яка стала відповіддю Кадирову на його відео-повідомлення до В. Путіна.

"Ми створили й щедро спонсуємо в окремо взятому об'єкті РФ екстремістський ісламський режим" - сказав Навальний.

Чечня ж у відкриту заявляє Росії та всьому світу, що буде в разі того, якщо будуть ігнорувати ситуацію у М'янмі.

"Заберіть руки від М'янми, від мусульман, приберіть руки від віри Аллаха! Від імені Рамзана Кадирова я хочу, щоб сотні мільйонів тих, хто говорить російською запам'ятали те, що я скажу. А інші мільярди нехай переведуть собі на свою мову. Валлахи! Стоячи перед лицем мечеті імені Ахмада Кадирова, я кажу. Якби була б наша воля, ми б відправили туди таку армію, початок якої стояв би близ стін цих нечестивців й дивилися б за тим, як ці боягузи рятуються втечею. А кінець у цією великої армії був би тут, у "Серця Чечні", – саме таку заяву зробив Джамбулат Умаров, міністр Чеченської республіки по національній політиці, зовнішніх зв'язкам, печаті та інформації на мітингу у місті Грозний.

Хочеться підкреслити, що не просто так усі ці слова Умарова. Але що буде, то буде. Залишається лише слідкувати за тим.

alva.kski
Alva Kski

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації