site.ua
член клубу

Борис Філатов знову не може виконати свою чергову обіцянку, хоч обіцяв і жителям, і особисто Президенту. Поки в одного великого керманича міста «мости устають», у Філатова все ще простіше — вони просто не будуються. Не може Борис Альбертович виконати і ще одну свою обіцянку — добудувати Дніпровський метрополітен. Такий він, Філатов - професіонал.

Декілька штрихів до портрета дніпровського мера. На посаду керівника незаконної «муніципальної варти» був призначений екс-командир Беркуту Андрій Ткаченко. Це вже про "патріотизм" дніпровського керманича. Безкінечні коаліції з різними частинами Опоблоку, постійні договірняки з різними забудовниками та напівкримінальними групами впливу — ось стиль керівництва містом від Філатова. Зносити одні незаконні МАФи, на місці яких, як гриби виникають інші, але вже погоджені. Але не з законом, а особисто з Філатовим. Коли тут думати про об’єкти інфраструктури.

Але ж час іде. Вже не тільки містяни, але й центральна влада невдоволена бездіяльністю Філатова. Журналісти (до речі того самого каналу, на плечах якого Філатов в’їхав у крісло мера) активно висвітлюють діяльність мера і наша «Крихітка Цахес» розуміє, що пафосні пости в фейсбуці діють на людей все менше і менше. Тому треба спішно придумати підступного «ворога народу» (по Філатову - «Князя Темряви»), якому і протистоїть мужній Борис Альбертович. Ну і, по стопах свого колишнього політичного патрона — Петра Олексійовича Порошенко, на цю роль у моноспектаклі Філатова був «затверджений» Ігор Коломойський.

Ну а далі все просто: бреши так відверто та зухвало аби в це повірили. Філатову не звикати. Найганебніша з цих побрехеньок — про 2014 рік. Великий «менеджер» Філатов вдає що не розуміє звичайних речей. Наприклад, що для керування будь-якою діяльністю в наш час достатньо смартфону. Що не відкидає того факту, що в усі критичні моменти Коломойський був у Дніпрі та особисто керував обороною міста та всієї південно-східної України. Прагнення применшити роль Коломойського у подіях 2014 року — це дуже характерно для всієї команди Порошенко. Тому не дивно, що Філатов займається тим самим. Але люди все чудово пам’ятають, а Філатов таким постом просто принижує сам себе.

Окрема маніпуляція - про футбольний клуб «Дніпро». Почнемо з того, що саме Коломойський побудував за власний кошт Дніпро-Арену. І ми розуміємо, що такі об’єкти будуються на десятиріччя. Він пропонував модель розвитку футболу, як конкурентного виду спорту. Павелком та іншими чиновниками ФФУ ця модель прийнята не була. Брати участь в олігархічних договірняках (а наш футбол, досі є саме таким) у час, коли в Україні йшла війна та витрачати десятки мільйонів доларів на іміджевий проект — навряд чи хтось може звинувачувати Коломойського у виході з цих підкилимних ігор.

А загалом, хочеться задати Філатову лише одне питання: якщо Коломойський такий страшний, чому ж ти стільки років був у його команді? Чому не бив у всі дзвони? Чому коли «Князь Темряви» допоміг тобі стати мером Дніпра — ти не відмовився від допомоги «темних сил». Чому коли твій начебто найкращий товариш Корбан потрапив у в’язницю — ти десь зник, а потім тихесенько голосував за його звільнення на політраді УКРОПу, поки люди блокували автозаки та штурмували суди.

Відповідь одна. Жорстка, але разом з тим правдива. За тоннами пафосних постів тихесенько ховається жалюгідне, підле Ніщо. Ані мер, ані патріот, ані гідна людина. На жаль, до останнього хотілось вірити в інше.

andrew.topchiy
Андрей Топчий

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації