26 липня відбудеться засідання суду щодо рейдерської атаки Ігоря Коломойського на підприємство Майкла Юрковича – українського підприємця з Канади. Олігарх намагається відібрати підприємство інвестора, який не лише вкладає ресурси в українську економіку, а й не раз допомагав українській справі.

Майкл Юркович відкрив під Нікополем сонячну електростанцію. Вона дала нові робочі місця і мала посприяти розвитку зеленої енергетики. Але на станцію кинув оком Коломойський. Через свій Нікопольський завод феросплавів він перекрив їй доступ до електромережі, заблокував вхід на територію і пропонував викупити за безцінь- 30% від вартості. Вже понад рік тривають суди в цій справі. На процес звернула увагу громадськість й висловлює солідарність з Юрковичем. І на це є причини.

Майкл був серед тих, хто повірив в Україну. Він доводив світові, що наша країна має перспективи. І систематично робив внесок в українську справу :

  • він неодноразово допомагав українським воякам на фронті, а також - з реабілітацією ветеранів
  • щороку на Різдво жертвував їжу та іграшки сім'ям внутрішньо переміщених осіб, що живуть в Миколаєві
  • аналогічну допомогу давав сиротинцю в Нікополі, а ще - організував для тамтешніх дітей ознайомчу екскурсію на свою електростанцію, коли та ще працювала
  • давав кошти на відновлення ікон у Свято-Михайлівському Видубицькому монастирі
  • двічі був серед головних донорів Українського дому в Давосі
  • був спонсором Маріупольського інвестиційного форуму, а в 2019 - Української конференції реформ в Торонто
  • компанія TIU Canada свого часу увійшла в першу п'ятірку конкурсу "Благодійна Україна"

Ще одна причина, чому варто підтримати Юрковича в його боротьбі – це можливість дати відсіч Коломойському. Україні потрібен нормальний розвиток ринку та умови для бізнесу,а не панування олігархічних схем і «понятій». Тому якщо ми зможемо зупинити зазіхання олігарха на чесний бізнес патріотичного українця, то зробимо крок в боротьбі за власний добробут. Боротьба Майкла проти рейдера Коломойського – це також боротьба за чесні правила гри для всіх.

Але це все можливо лише за нашої активності та широкої підтримки. Куплені суди, за мовчазної згоди влади, затягують справу. Ми маємо дати їм зрозуміти, що суспільство тримає справу на контролі.

Важливо, щоб ми 26 липня прийшли на судове засідання і підтримали свого. Так ми виступимо проти свавілля олігарха Коломойського, підтримаємо патріота, що не словом, а ділом допомагав Україні, а ще – захистимо наше право на добробут.

26 липня, 15:00.

Північний апеляційний господарський суд(вул. Шолуденка, 1А, Київ)

andrey.samorodok
Андрій Васильчук

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації