Мабуть вже всі змогли посміятися з скарги РФ в європейський суд з прав людини проти України щодо Боїнга, перекриття Північно-Кримського каналу тощо.

Зрозуміло, що це робиться з пропагандистським метою в першу чергу на свою внутрішню аудиторію, але й через своїх людей впливу й на інші країни у стилі: "якби РФ була б винна, хіба б вона в ЄСПЛ би подавала скаргу?".

Так РФ буде по максимуму розкручувати свою скаргу, буде обсмоктувати кожне слово суду. Але в певний час суд винесе свій вердикт, і ми розуміємо, що по більшості пунктів ніяких рекомендацій чи зауважень Україні суд не винесе взагалі. Особливо щодо перекриття каналу чи збиття Боїнга.

І що буде робити роспропаганда після облому, в період коли градус брехні буде зашкалювати? Правильно, звинувачувати Захід, говорити, що суд не чесний і потрібно з нього виходити повністю. А то ще знову ЄСПЛ якогось Навального виправдає. Водночас майбутня істерія в РФ з виходом з ЄСПЛ буде також спробою тиску на ЄС. Подивимося, яка буде ситуація і який остаточний сценарій захоче вибрати Кремль.

anri.kovalchuk
Anri Kovalchuk

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації